-
Format C:
Evo ovo pitanje pokušavam postavit več duže vrijeme, a kako sam se rano probudio sad mi je prilika.Naime, več mi se drugi put dešava da formatiram hard (naravno samo C particiju) I ON MI UREDNO ZBRIŠE SVE I SA E: particije!!!??!!Koji mu je k...c, sva sreća da uvjek osvježavam back -up podataka inače bi popušio sate i sate skinute muzike. Dali se to još nekome dešava? Pričajte...
e da, C: i D: su NTFS dok mi je E: Fat32 dali bi to imalo kakve veze?
-
-
a ono, bootao si s diskete u DOS koji ne cita NTFS particije i tada je tvoj E:\ u windozama XP postao u stvari C:\ u DOS-u jer ne vidi NTFS i onda si to obrisao ;D
e sad ak sam u pravu duzan si mi :beer:, a ak nisam, opiši nam detaljnije kaj si radio kad si formatirao pa ćemo pogaađt. od ovog kaj si napisao ti nitko nemre dat odgovor kaj si zmuljao
-
...ako je neki od W2000 naviše onda ti pri formatu C: te po ponovnoj instalaciji hard prebacuje u NTFS (ili bar pokušava...)...
Usput zašto ti je E: u FAT32 (nije valjda da imaš i w98)???
-
dmi imam XP Pro....
....zappan, skoro pa mi se čini da si u pravu, naime, cijela radnja je takva da sam hitio bootabilni flopy Win98, udario mu Format C: i dalje priču znate....naravno dok sam dizao XP najnormalnije sam stavio opciju da krene sa C: NTFS, windowsi se uredno dignu a ja ostao bez mjuze.. imate definitivno pivu ak rješimo stvar.....:)
-
dmi prije sam imo i W98 i XP, ali prošli put su samo ostali XP-i, i opet mi se desila ista stvar...:)
-
...da ali ti je particija ostala u FAT32 i kod reinstalacije ti XP sve prebacuje u NTFS (ili to pokušava pa ti kakti formatira particiju...
-
....imam jedno neobečavajuče rješenje, probao bi nekim softwareom prebaciti E: u NTFS iz FAT32 i to pod windowsima, jer mi se fakat neda sa tim ponovo zaj.....t u DOS-u a i nisam nešto iskusan sa takvim stvarima....
-
tomo, to je što sam rekao.. boot disketa W98 boota u DOS koji ne čita NTFS i prvu FAT32 particiju koju pronađe nazove C:\ i to je tvoj E:\
a onda dignes instalaciju WXP i vjerojatno njemu das C:\ koji je sad tvoj 'pravi' C:\ i formatira i nju prije neg se instalira i to je to... obrisao si i E:\ i C:\ i dužan si mi pivu uz sve to (a i neki cede te čeka kod mene, samo kaj te nema) ;D
-
ZAPAN LEGENDO!!! :beer: čuj ovu pivicu si stvarno zaslužil, a i dmi. Mislim da je u tome keč 100%. Kaj se tiče onog CD-a bumo se našli jedan dan, bar imamo razloga;)......:beer:
....što sad dalje?...prebacit taj Fat32 u NTFS ili čak ponovo particirati hard ili da samo formatiram pod XP-ima...
-
ovisno što želiš postić formatiranjem.. ako je samo zato da digneš nanovo windoze, onda formatiraj iz instalacije windoza...
a dal ćeš prebacit taj FAT32 u NTFS to je tvoja stvar i nema ama baš nikakvog utjecaja na život tvog kompa, osim što ti imaš utjecaja na njega kad se zajebeš ;D
-
imam i ja jedan problem...
formatirao sam disk (to sam radio jedno 10 puta i svaki put istim postupkom) i kad pokrenem ispočetka ubacim startup disk ali komp piše mi "Invalid system disk, replace and then press any key"...ima ko kakvih ideja ...
-
To se i meni događalo... Par puta sam ga resetiro, i poslje je sve bilo ok!
-
-
ugasi, isključi ga iz struje i probaj iz početka. Daj bolje objasni kaj se dešava! i svoj postupak formatiranja....:)
-
Probaj s cd-om od win 98 - prebaci u biosu da buta iz cd pogona, ubaci cd od win 98 i već budeš skužio kako da se prebaciš u dos i od tam formatiraj!
-
ma vjerojatno mu je prebačeno da boot-a prvo sa diska, a ne diskete
-
pa veli da mu je don sada normalno bootao, jedino ak nije prčkao po biosu
-
moze bit da prvo boota s diska, ali zast kaze da je invalid. to zanci da disketna jedinica radi. ali najbolje ti je kak kazu da u biosu namjestis da najprije boota s cd-rom jedince. pa kad instaliras windowse onda u instalaciji formatiraj
-
posto nikad nisam formatirao hard disk, jel mi moze netko objasnit kak da to najlakse ucinim???
-
normalno sam ga formatirao start--shut down--restart ms dos--- tu sam upisao format C:, on mi ga je formatirao 100%, restarto sam ga, on mni očita cd rom, floppy i memoriju, ubacim startup disk i onda mi piše "Invalid system disk, replace and then press any key", onda sam u boot optionsu promjenio da prvo čita sa floppya ali isto, onda sam stavio da mi čita samo sa floppya ali mi onda piše "Insert bootable media in apporiate drive"...:confused:
hrco u boot otionsu imam opciju samo da mi čita sa floppya, hard diska i network, nema cd rom...
-
nabavi pnda neku disketu koja valja
-
kaj misliš da disketa ne valja?
-
ma bubni samo XP i formatiraj iz instalacije, sam će ti se restartat i pokrenut instalaciju..i razmisli o nabavci norton ghosta..zakon je..;)
-
cek, cek. a o kojim se windowsima radi. xp ne koriste boot disketu. koji bios imas