Bios normalno očita svih 4GB rama, no u winsima pod info prikazuje 3,5 GB. Radi se o XP wulgaris. Jel zna netko kako poštelati to? malo me to sekira :)
Printable View
Bios normalno očita svih 4GB rama, no u winsima pod info prikazuje 3,5 GB. Radi se o XP wulgaris. Jel zna netko kako poštelati to? malo me to sekira :)
jel ti mozda graficka uzima od RAMa??
tako i mom decku na laptopu, ima 1gb a pokazuje mu 800 i nesto...mozda je do toga...ali di se to stela, ne znam...
err... možda su windoze limitirane da vide max 3.5 GB. pogotovo ako je riječ o ne-SP ili SP1 windozama, te ni disk ne vide više od mislim 120 GB.
Problem ju u windowsima,predpostavljam da imas 32-bitne za iskoristiti cijeli ram trebaju ti 64bitni win i procesor isto 64bitni..
ja imam 32-bitne windoze i normalno mi pokazuje da imam 1GB rama :)
@gocznet i zapp ........upravo našao nešto na stranom forumu i ljudi imaju sličnih problema no svakome prikazuje različito......
gocznet, imam 32-bitne XP i Core2duo....največa utjeha je da izgleda sistem ipak koristi ukupni RAM bez obzira na to koliko windowsi prikazuju, to je što sam uspio naći na netu
...ufff, eto sad....gocznet je u pravu, no ne kužim obzirom da su računala imala i po 4GB rama i prije pojave 64-bit procesora i OS-a !?
Everest vidi normalno sve, možda postoji kakav hack za XP da se sve to lijepo posloži.
Problem je koliko sam ja upucen sto windowsi nemogu adresirati svih 4gb ili vise tak da i stavis recimo 8gb imao bi 3.5gb..sa 64-bitnim windowsima je stvar rjesena oni mogu adresirati jako puno..
damn,...a ništa, pričekam next format pa ću probat nabavit nove "staklene windoze", mada nisam baš i neki poklonik,.....ako ima tko 64bit XP cd nek se javi :)
thnx goc
np,64-bitne win mozes naci na torrentima..
naravno, moraš imati i 64-bitni CPU
pa covjek ima c2d...
inace windowsi ti prikazuju 3.5gb al sistem ti koristi 4 jer 32 bitni windowsi vide tocno 4gb al zbog kernela i nekih gluposti prikazuju 3.5
znaci zapravo je svejedno?