Symbian i njegovi nedostaci
Eo posto vec duze vrijeme imam symbian i posto me neki nedostaci uzasno nerviraju odluio sam napravit ovu temu u kojoj cemo svi iznjeti svoje misljenje o symbianu. Dakle da krenem redom:
1.Prvo paljenje moba koje treje 50 sekundi dok se ne pojave 2 ruke koje se sklapaju lol to mi je stvarno pre dugo i ak mi nes hitno treba a mob je ugasen onda bi ga najradije razbio od zid.
2.npr. mob se tek upalio treba mu 1 do 2 min da dode sebi i da bi poceo normalno funkcionirat,npr. upalim mob ulazim u glavni izbornik i npr. odem u alate i ulazim u njih slika se zaledi i treba mu cca. 3 sekunde da krene i nakon toga svaki put normalno ude ali mi nije jasno zasto odmah nemoze uci kak spada.
3.Jedan razvikan softvare kao symbian nemoze obicne stvari za razliku od obicnog dummya,npr. nemoze se wallpaper stavit preko cjelog ekrana niti se moze ikakvim programom to promjeniti,osim sa theme DIY ali to je neka druga prica.
4.Sporost kod poruka, npr. kad imas u inboxu 50 poruka i u outboxu 50 poruka,stigne poruka on odzvoni da je stigla ja stiscem prikazi poruku,pocne se ekran lomiti (znate kak to ide slika u slici :angry: ) i tek nakon 3-4 sekunde mogu pogledat poruku a da mi nis ne zasteka.
5.ulazak u galeriju stvarno pre sporo,npr. dok ja udem u galeriju i dok otvorim slike prođe nekih 10 sekundi.:crazy:
eo to su neke stvari koje mene smetaju,mozete primjetiti da je najveca zamjerka za sporost softvarea i tu me jedna stvar jako buni pa ak mi netko moze objasniti...kak to da je symbian tak spor a npr. prihvaca temu u roku od 3 sekunde a to niti jedan dummy ne moze svima treba duze,npr. na 6280 treba oko 20 sekundi da prihvati temu.. a n73 to radi za 3 sekunde.:crazy:
ps. aj da cujem ostala misljenja:crazy: