Totalno sam se zapalio za ovaj telefon,pa me zanima ima li ga netko od forumaša da podijeli svoja iskustva s njim? Trajanje baterije,brzina rada itd...
Printable View
Totalno sam se zapalio za ovaj telefon,pa me zanima ima li ga netko od forumaša da podijeli svoja iskustva s njim? Trajanje baterije,brzina rada itd...
Ispričavam se na lijenosti. Search ne radi s manje od 4 znaka,a nije mi se dalo listati kroz podforum :)
Ontopic : pa zar nitko nema novi Communicator?
Imao sam ja neko vrijeme, pitaj sto te konkretno zanima pa ti odgovorim. Ovako opcenito ti mogu samo reci da sam malo razocaran.
Brzina rada aplikacija,tipkovnica,GPS...? Ono,the works. Zašto si razočaran? Ipak je to Nokijin flasghip model,nisu i njega valjda zabrljali kao npr N95
Rospaya, kaj si razocaran? a ja nekako radim na tome da si ga uzmem? konretno, kako sam imao 9500 koji me je kompletno zadovoljavao i sad imam Wizarda, dali da predjem na TyTN II? ili na E90? po tvom misljenju, bozirom da novi E90 nisam imao u rukama...
hvala
- brzina je odlicna, jako sam zadovoljan po tom pitanju. Sve se pali instantno i po tom pitanju se ponasa kao dummy. Brz i efikasan.
- kao sto sam napisao i prije, tipkovnica je dobra, brzo se naviknes, no hod tipki je malen. A i povrsina tipki nije bas nesto, mogli su samo mrvicu povecati. No sve u svemu, dobra je.
- GPS radi kao sto je ocekivano. Brzo nade satelite, aplikacija radi fino, nade mi satelit cak i u tramvaju (no kraj prozora naravno).
Hardverski je dobar, iako su lijeve i desne (odnosno gornja i donja) softverske tipke slozene uzasno. Bilo bi bolje da su ispod ekrana pa da se lako stisce po potrebi, ovako moras lomiti prste.
Softverski? Jednostavno receno, S60 je ovdje veliki minus, jer uredaj moze mnogo, mnogo vise. Windows Mobile ili prilagodeni UIQ ovdje bi bili odlicni, no ovako je S60 banana.
@ Beetleman,
Imao sam priliku kratko se igrati sa TyTN-om II (fotke i iskustva uskoro!) i E90 mu nije niti sluga. Svaka cast Nokiji, cvrstoci uredaja i dobroj ideji, no TyTN II je jednostavno THE uredaj.
ok, hvala na odgovoru! tehnicki bi mogao rijesiti moje bitne zadace, mailovi, organizacijske sposobnosti, wordovi i exceli.. :)
bat? jel kao na 9500? da traje danima i danima..ili je tu ogranicen na 2-3 dana?
Ako koristis 3G ili WiFi cesto ne ocekuj nista vise od jednog dana. Jos ako malo ukljucis GPS, cesto mjenjas orjentaciju ekrana... Morao sam puniti bateriju prije kraja dana (no dobro, ja sam ga stvarno intenzivno koristio), tako da ne ocekuj puno.
Ok hvala :)
Hmmm,pa nije ni S60 tako loš,samo što nema toliko programčića kao za WM (mislim,korisnih,ne ono u stilu "Love counter" i sl)
Nije S60 los, samo hocu reci kako je ocito da E90 treba nesto novo, nesto divlje :)
Ilustracije radi, to je kao da stavis DOS na novi komp. Moci ces raditi stvari, no komp jednostavno moze puno, puno bolje. Nije samo stvar u aplikacijama, nego S60 jednostavno nije dovoljno mocan za takav uredaj.
Ali, recimo za one koji nikada nisu držali WM smartphone (poput mene), hoće li taj "hendikep" E90 biti vidljiv ili neće?
To je dosta tesko odgovoriti... Windows Mobile sam dao kao primjer odlicnog spoja hardvera i softvera, tj. softver koji iskoristava sve sto uredaj moze.
Slicno je bilo do sada sa S60, no ovako velika tipkovnica, prostran ekran i ostalo su ostali neiskoristeni. Mislim, mozes sve, no steta je, kad uredaj moze puno puno vise.
Vjerujem da ce gotovo svi pri koristenju primjetiti da nedostaju neke naprednije stvari.
Tja... Nisam se baš zagrijao za E90, ali sam je imao u užem krugu nakon što se riješim N95. Skužio sam da je E-serija, u biti, najisplativija ako se ulaže u Nokijine smartphone.
Znači, još jedan "pucanj u prazno"?
Ma ne bih rekao da je pucanj u prazno. Za neke tipične zadatke tipa pozivi,poruke,mail,organizator,browsing,muzika i sl. će svejedno biti odličan
Da i ja se slazem da je symbian pre slab softvare za e90 jer ta mrcina moze puno vise,sto se tice softvare TyTn 2 ga jede i bolji je izbor od e90,jos kad se uzme u obzir koliko e90 kosta....
Mislim da kužim što je "pjesnik htio reći".
E90 je po mom mišljenju, mašina! Sigurno neće tako brzo u penziju tako da smatram da je dobra investicija. Možda je kupiti preko oglasnika jer je trenutna cijena ipak malo previsoka (Mobis).