Olympus E-510,dal ga netko ima ili ga je isprobao,kakvi su utisci?
Printable View
Olympus E-510,dal ga netko ima ili ga je isprobao,kakvi su utisci?
Evo vidim da ti niko nije odgovorio na pitanje pa sam procijeni dal valja E510!
Na linku je tip usporedio 2 modela E500 i E510 a ima i usporedba s novim E3 i starim E1- usput ima i razmisljanja drugih koji su radili s njim.
link:
http://groups.google.hr/group/hr.rec...04976cb122cd72
Ja sam ga nabavio neki dan i odusevljen sam snjim:)
Cak koliko je moje znanje o fotoaparatima neke stvari on (E510) napravi bolje nego sto sam ja mislio (imam ga tek par dana tocnije 3 dana)
Ko čeka taj i dočeka!
I ja ga imam več nekih dva mjeseca i slažem se s tobom.Za te novce bolje i ne postoji.
Buffetu i Arise, molio bih od svakog od vas da mi fotkate par slika sa kit objektivom i bez ikakve obrade pošaljete na gmail (ako to naravno nije problem)
Drugo, na mnogim recenzijama govore o "antiknom", "zastarjelom" itd itd fokusu u tri fokusne točke: ostali imaju 9, ili 11.
Recite mi kako se to održava na perfomanse aparata, da li je precizan u fokusu, spor ili bez, forkusira krive objekte?
Kako vi imate baš taj aparat, a cijena mi je jako pristupačna i jako mi se sviđa ovo je jedna od posljednih kočnica prije nego ga kupim.
Tnx:five:
Koliko ima fokusnih točaka je bitno (meni) samo kod kontinuiranog AF-a, kada pratiš objekt koji se miče. U svim ostalim slučajevima, na svim aparatima imam uključenu samo centralnu točku i rekadriram (ak treba). Tak da tri AF točke mogu biti mana samo ako snimaš brzi sport, a za to ti trebaju novi brzi objektivi, koji opet namaju puno smisla na E-510, tek na E-3. Znači to ne bi trebao biti parametar za odluku.
moja frendica ga dobila neki dan .Sutra cu ga ja malo pogledat ,pa javim i stavim fotke.
edit:evo najbolje da ti ona sama kaze:)
Zahvaljujem na odgovorima i čekam fotke :)
ej :)
evo,kupila sam ga ja prije par dana...i mogu reći da sam jako zadovoljna!
objektivi 40-150mm i 14-42mm... :)
evo link za primjer:
http://www.pticica.com/slike20071025/291302Large.jpg
nema previše obrade,mrvica kontrast i okvir...
ako hoćeš,pošaljem ti još na mail od danas... :)
candle_snow, mene isključivo zanimaju slike originalne veličine, maksimalne rezolucije i najvećeg stupnja kvalitete JPG-a, bez ikakve obrade, snimane kit objektivom: sve što spada u ovu grupu: i više je nego dobrodošlo u moj e - mail sandučić :)
ok ok,šaljem :)
ja sam upravo dobio e510, i vidim na netu da su recenzije pozitivne!! jel to istina, je ko zadovoljan s njim?