-
Ajmo, poštovani puče, malo pomoći.
Želio bih ženu iznenaditi kupnjom malog digitalca.
treba biti:
malen
5-7Mpx
4-5X, zoom, ne treba više
LCD ekran od 2,5"-3"
boja nije bitna
najbitnije je da je rukovanje jednostavno
i naravno, da fotke budu oštre i jasne
i sad, cijena.....pa do, recimo 1000 kn.
(ako je u pitanju jača kvaliteta, može i lagani proboj limita)
marka nije bitna, bitne su karakteristike
movie mod...ako može...?
...možda puno tražim za malo novaca...gledao sam i tražio, ali baš nešto i nisam našao pa Vas pitam
ako vam nešto pametno padne na pamet, biću zahvalan
TNX
-
Ako je za ženu, nemoj misliti da je boja nebitna. Prije bih rekao da je najbitnija.
Za te novce teško ćeš dobiti većinu parametara. Osim toga smatram da je kupnja aparata ispod 1500kn bacanje novaca jer ispod te cifre su vidljivo lošije slike. Između 1500 i 2000kn trebaš tražiti i tu će ti veći dio zahtjeva biti ispunjen, ne svi.
Generalno vrijedi slijedeće:
Canon - kvaliteta slike
Olympus - jednostavnost i hrvatski izbornik
kao dvije krajnosti, ostali su negdje između.
Modeli koji bi se uklopili u zahtjeve (barem djelomično):
Canon A570 IS, Ixus 70, 75
Olympus FE280, mju 820
Sony W55, W80, S800
Panasonic DMC-FX10
S tim da treba naglasiti da A570 IS, S800 i FX10 imaju optičku stabilizaciju, S800 ima 6x zooma i nije kompliciran. Ali Ixusi, mju i W su manji.
Pogledaj si malo sve modele. Osobno, od tih modela odabir bih sveo na A570IS i S800, eventualno mju 820.
Za lakšu odluku:
Canon A570 IS, 4x zoom, optička stabilizacija, 7Mpix, optičko tražilo, AA baterije, SD kartica, ekran 2.5", max ISO 1600
Sony S800, 6x zoom, optička stabilizacija, 8Mpix, AA baterije, MS kartica, ekran 2.5", max ISO 1250
Olympus mju820, 5x zoom, 8Mpix, Li-ion baterija, ekran 2.7", xD kartica, hrvatski izbornik, ima u crvenoj boji
Eto, pa biraj.
-
@zbozic: čovjek je rekao do 1000kn +- nešto sitno...
W80 i S800 su ~1700-1800kn (a to nije lagano probijanje barijere)
mju 820 također nekih 1800kn, također je tu cijena i Ixsusa 75,
a ixus 70 i A570 i W55 su 1500kn, a i cijena FX10 se kreće oko 1500kn.
E sad, jedino ako čovjeku nije problem dati 500-800kn više.
Moja preporuka za nekih 1200kn je Sony W35. jedino što ima manji displey (2''). ali ako nije problem izdvojiti nekih 500kn (tj 1500kn), onda uzeti ili Ixus 70 ili W55
-
Da... tak nekak.. S tim da bi ja sveo dvojbu na Canona i Olympusa. Olympus ima zogdan izbornik, al nema stabilizaciju, sto mi se, koliko sam vidio, u zenskim rukama cini nekako bitnim. I prednost Canona je SD kartica koja je dosta jeftinija u odnosu na XD. A i i no name citaci kartica podrzavaju SD, ali XD bas i ne, sto je bitno kad se govori o nekom laksem prebacivanju s fotica na komp.
EDIT: za nesto manje pare... i ja previdjeh cifru od 1000kn.. Moze i Canon A550, ili a 560 ali ti nemjau stabilizaciju.
-
ma olympus crveni neki za ženu
-
TNX na odgovorima.
manuelne funkcije bi bile suvišne, nepotrebne čak.
a što se novaca tiče, ne znam bi li bilo isplativo, jer,
nažalost, sklona je, blago rečeno "zametnuti" stvari, da ne upotrijebim teži izraz...
-
Ako misliš da nije isplativo, onda razmisli o slijedećim modelima:
Olympus FE-210 -> 940kn (Vemil) -> 7,1Mpx, 2,5'' displey
Pentax Optio E 30 -> 940kn (vemil) -> 7,1Mpx, 2,5'' displey
KODAK EasyShare M753 -> 1000kn (Hgspot) -> 7Mpx, 2,5'' displey (ima digitalni stabilizator slike, a trebao bi biti dostupan u više boja)
PANASONIC DMC-LS60EG-S -> 1000kn (Hgspot) -> 6Mpx, 2'' displey
pošto se radi o fotoapratu za žensku osobu, ja bi ti preporučio (naravno ako nebi izdvajao više od 1000kn) Olympus FE-210 ili Kodak M753.
Možda rađe Kodak, zbog stabilizatora slike, a koristi jeftinije memo kartice
-
Ove sam popisao jer smatram (osobno) da tek od 1500kn na dalje ima smisla. Ali to je moj stav. Drugi imaju pravo na svoj.