imam dakle taj digitalac i sad mi stalno slika mutne slike objektiv je čist! tako mi je bilo prije jeno godinu dana kad je ispao na pločice i bio je na servisu i stavili su mu sve novo a sad nije padao već samo na jednom! znate li što bi to bilo?
Printable View
imam dakle taj digitalac i sad mi stalno slika mutne slike objektiv je čist! tako mi je bilo prije jeno godinu dana kad je ispao na pločice i bio je na servisu i stavili su mu sve novo a sad nije padao već samo na jednom! znate li što bi to bilo?
može li se nekako upgradeati fotic??
Razlozi za "mutne slike" kako navodis, mogu biti doista raznoliki. Od raznih mehanickih kvarova, necistoce unutar tijela aparata, pa do gresaka u SW aparata, te slijedom toga i u obradi informacija koje aparat dobiva od senzora.
Stoga, je vrlo tesko ovako od oka razluciti i dijagnosticirati sto je na stvari u ovome slucaju.
Servis mi se cini kao najrazumnija opcija.
Na sto konkretno mislis kada govoris o "upgrade -u"?
Na unaprijedjenje komponenata foto aparata ili na unaprijedjenje software - a?
Nekim aparatima je dovoljno da ga samo trkneš i da se nešto pomakne. Kažeš da je nakon servisa "samo" jednom pao. Po meni dovoljno.
Vidio sam raznorazne kombinacije. Mali pad (sa 20cm) na tvrdi pod (pločice) je polomio skoro kompletan mehanizam zooma, a pad sa metra nije aparatu napravil ništa. Prvi je pao na stranu objektiva, drugi na tepih sa čoškom. Drugi i danas radi (dvije godine). Tak da zapravo nema pravila.
nakon servisa nije ni jednom pao! i da sw da li se može updejtat
Postoji mogucnost da se SW update - a. Dakle, jednostavno se na foto aparat load - a novi firmware. Za ovo je potreban USB kabel i aplikacija na racunalu koja to omogucuje.
Update firmwarea se moze naciniti, naravno, samo u slucaju da je proizvodjac foto aparata izbacio njegovu noviju verziju, a navedeno ce ti za neku razumnu cijenu uciniti u bilo kojemu ovlastenomu servisu za, u tvome slucaju, Olympus.
Olympus je kod toga izuzetno user friendly. Imaš na njihovoj stranici (www.olympus.hr) sve što ti je potrebno. Prvo provjeri da li tvoj aparat uopće ima upgrade, i ako ima, skineš program i onda on skine za tvoj aparat ono što treba (uključujući i hrvatski izbornik ako postoji). Stvar radi, samo dobro čitaj i ne stišči gumbeke bez provjere što te pita.