koji mislite da su za te pare najbolji. a da su oni mali da stanu u đep.
već am nešto čćito pa sam vidio sony w90.možda vanon ixus 70. neznam. pa šta vi mislite?:beer:
Printable View
koji mislite da su za te pare najbolji. a da su oni mali da stanu u đep.
već am nešto čćito pa sam vidio sony w90.možda vanon ixus 70. neznam. pa šta vi mislite?:beer:
Generalno ti vrijedi da će ti Sony (bilo koji model) dati bolju sliku direkno iz aparata, ali ćeš kod Canona imati više rezerve za daljnju obradu u PhotoShopu. Na kraju iz Canonove slike možeš izvući više, pod uvijetom da znaš što radiš. Za prikaz na ekranu (PC, TV) i do formata 13x18, Sony će imati ljepšu sliku.
S druge strane Canon koristi jeftinu SD(HC) karicu za razliku od Sonyjeve MemoryStick koja je skuplja. Veličine su tu negdje, pa to nije parametar za odluku.
Baterije su Li-ion, pa niti tu nema neke razlike. Po meni bitnija je razlika što Sony ide na ISO 3200, Canon na 1600 i Sony ima stabilizaciju, a Canon ne. Sony ima ručni fokus, Canon ne. Canon ima jači fleš i bolju optiku.
Sve u svemu, ja bih uzeo (od ta dva) Sony-ja.
Imao sam prije Canon S1 IS, no kako se pokvario, kupio sam novi fotić.
Odluka je pala na Sony W80, makar sam htio neki canon.
ali razlozi zašto sam kupio W80 su bili: niža startna cijena (od Canona koji je u toj "klasi") i naravno mogućnost fotića (koje su stvarno super ako se uzme cijena u obzir)
Ako te zanima nešto o Sony_u W80, evo ti link na review tog fotića, pa pročitaj, možda ti pomogne pri odluci... ;)
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=45716
Razmisli i o Sonyu W80, jer je malo jeftiniji od W90, a jedina razlika je 1MPx razlike... ;)
Moj je savjet slican onima koji su ljudi prije mane vec naveli u temi.
Radi se o vrlo slicnim modelima foto aparata. Da i ne pitas za savjet, vec da odes u ducan i kupis po vlastitome nahodjenju bilo koji od dva nevedena modela, ne bi pogrijesio. Karakteristike su im gotovo identicne, jednako kao i masa i dimenzije.
Jedina prava prednost koju neki od modela ima nad drugim jest prednost Sony modela u ISO rasponu i u cinjenici da je opremljen sa IS sustavom.
To bi za mene (da ja biram) bila i prevaga radi koje bi se odlucio za Sony W seriju.
W90 ne bih uzeo jer model W80 nudi sve sto i W90 uz 1 MP manju rezoluciju senzora, za povoljniju cijenu. Vec je vise puta na forumu objasnjeno da pri ovim dimenzijama senzora o kojima govorimo u ovoj klasi 1 MP vise ne cini nikakvu razliku u kvaliteti fotografije.
Puno vam hvala svima!!!:beer: