Jel mozete preporucit neke mmc kartice koje sigurno dobro rade(na sx1 naravno!) i koja velicina je optimalna? Mislim jel hoce dobro radit kartica od 512MB kao ona od 128MB? Gdje ih je najpovoljnije za kupit?
Printable View
Jel mozete preporucit neke mmc kartice koje sigurno dobro rade(na sx1 naravno!) i koja velicina je optimalna? Mislim jel hoce dobro radit kartica od 512MB kao ona od 128MB? Gdje ih je najpovoljnije za kupit?
Provjereno rade 256 MB noname MMC kartice iz HG Spot-a. Ali što je veći kapacitet to se mobitel više uspori. Mislim da je optimalno oko 128 MB. 512 je već preseravanje a ako ti treba za mp3 onda za te novce koliko košta 512 MB MMC kupiš pošteni mp3 player
najisplativije ti je po meni 256mb, najmanja cijena po mb, to ti je za puno aplikacija, dosta mp3ca i da ti jos ostane za video
kuzim. zanima me jel imo ko iskustva sa 512 mb(htio bi da mi bude mob kad ga kupim i mp3player jer mi se neda nosit sa sobom jos jedan uredaj kad sve moze bit u jednom) I jos nesto: puno ljudi pise kako im rade i SD kartice, mala je razlika u velicini, al mi je čudno kako software to omogućava, pa ak netko točno zna jel mi to može potvrdit!? HVALA
MMC no name 512 MB rade bez problema. Bar je meni radila, ali to je stvarno puno memorije. 128 je dosta, a 256 je fakat dosta...
To nije točno. SD kartice nikako ne rade jel imaju drugi princip rada. I ako ih uspiješ nagurati neće raditi. Tek će Symbian 8 podržavati SD memorijske kartice= Citat =:
Poslao: FakEmaN
kuzim. zanima me jel imo ko iskustva sa 512 mb(htio bi da mi bude mob kad ga kupim i mp3player jer mi se neda nosit sa sobom jos jedan uredaj kad sve moze bit u jednom) I jos nesto: puno ljudi pise kako im rade i SD kartice, mala je razlika u velicini, al mi je čudno kako software to omogućava, pa ak netko točno zna jel mi to može potvrdit!? HVALA
dobro moze se i 6.1 prilagoditi da rade SD na njemu (sendo x) . 512mb ti je preskupo 1250kn (256 je 440) tako da malo racunaj, a stvarno je dovoljno i 256. navodno su radile neke SD na sx-u, sada dali je to istina pitanje je. jedino sto bi htio probati da se na SD kartici pokriju sa necim (ljepljiva traka?!) 10. i 11. pin, pa da bi se mozda mogao uredjaj prevariti. (jer sx1 ima svih 11 pinova potrebno za sd)
Pa vidiš da im nije uspjelo. Sendo je trebao izaći u 11. mjesecu a sad je već 5 mjesec i još ništa od njega
= Citat =:
gle ja sam svoju punio sa svim i svačim pa sad više nije u mobu nego je vani,i mob mi puno bolje radi a imao sam karticu od 64MB.
sada više neznam dali su mi aplikacije(neprovjerene s interneta)ili je mmc bio u kurcu i blesirao mi mob cijelo vrijeme!
Pa formatiraj je,jebaga ćuk.= Citat =:
Poslao: damgol
gle ja sam svoju punio sa svim i svačim pa sad više nije u mobu nego je vani,i mob mi puno bolje radi a imao sam karticu od 64MB.
sada više neznam dali su mi aplikacije(neprovjerene s interneta)ili je mmc bio u kurcu i blesirao mi mob cijelo vrijeme!
Ja jadan imam samo 32 MB. Buhuhuuu... :cry:
Mogu li i kako podatke koje su mi na toj MMC kartici prebaciti na drugu? Planiram si kupit većeg kapaciteta, pa ono...
Fala!
pa naravno da mozes podatke s jedne prebaciti na drugu. Samo kopiras cijeli sadrzaj na drugu. Po mogucnosti koristeci mmc reader jer ako imas cijelih 32 mb popunjenih, ovako ce ici puno brze...
ma ipak brijem da je bila u kurcu radi svakakvih programa koje sam stavljao na nju a ne ona sama da je koma......= Citat =:
Poslao: davor
Pa formatiraj je,jebaga ćuk.
neću s tim nikaj dobit a kad je mob bez nje baterija mi traje skoro dan duže!:)
Ako nemam mmc reader, ima li kakva druga opcija? Vidio sam da nisu skupi ti čitači, ali sumnjam da bih ga više od par puta uopće koristio.= Citat =:
Poslao: 3aTmr
pa naravno da mozes podatke s jedne prebaciti na drugu. Samo kopiras cijeli sadrzaj na drugu. Po mogucnosti koristeci mmc reader jer ako imas cijelih 32 mb popunjenih, ovako ce ici puno brze...
Da stvarno jel se isplati kupovat taj mmc reader? Kolko on ubrzava ucitavanaje na karticu?
...ak nemaš reader,onda mob moraš spojit sa kompom te sve snimit sa stare mmc u njega pa onda stavit novu i ponovno sve vratit u mob,što je puno,puno sporije
Pa ako imaš SX1 onda se definitivno isplati uzeti taj reader. Ja ga imam ali mi se ne da svako malo gasit mob, maknut bateriju i izvatit MMC karticu. To je zajebancija svako malo raditi= Citat =:
Da stvarno jel se isplati kupovat taj mmc reader? Kolko on ubrzava ucitavanaje na karticu?
ispalti se isplati. kad recimo imas nekoliko desetaka mp3 ili neceg drugog, onda je to neusporedivo brzo...
A ako nemas reader, jednostavno spojis mob sa racunalom, otvoris sde i kopiras cijeli sadrzaj sa kartice na komp i kasnije taj isti sadrzaj na drugu mmc kad je stavis u sx1...
Jesu svi čitači kompatibilni sa svim karticama?
a koja je brzina kada prebacujes preko BT-a?
nisam siguran, trebao bi provjeriti, ali mislim da je trenutno brzina prijenosa preko bt sporija nego preko irda.
Kupis si multi card reader, kao ja, pa cita trenutno sve dostupne memorijske kartice (memory stick, xd, mmc, sd, compact flash...). I sve to za nekih 150kn.
Ma taj reader se definitivno isplati uzmati, jer je prebacivanje glazbog preko kabla stvarno sporo.
je stvarno svaki put kad ubacujem neki mp3 odem popit kavu
dok se on prebacuje u mob. užaš koda pjesma ima 50MB a ne 3-4
jel neko probo?= Citat =:
Poslao: coma_zgb
.... jedino sto bi htio probati da se na SD kartici pokriju sa necim (ljepljiva traka?!) 10. i 11. pin, pa da bi se mozda mogao uredjaj prevariti. (jer sx1 ima svih 11 pinova potrebno za sd)
a za šta će ti to?