Dogodilo mi se vrlo glupa stvar,frend mi je dosao staviti svjecicu na skuter(mehanicar je) i nije ju ni stegnu,a pukla je,problem je u tome sto ne znam kako to izvaditi.To je samo jedan dio,pa ako netko zna da mi pomogne!
Hvala
Printable View
Dogodilo mi se vrlo glupa stvar,frend mi je dosao staviti svjecicu na skuter(mehanicar je) i nije ju ni stegnu,a pukla je,problem je u tome sto ne znam kako to izvaditi.To je samo jedan dio,pa ako netko zna da mi pomogne!
Hvala
vozi skuter kod mehanicara,oni imaju specijalni alat za vadjenje takvih zalomljenih stvarcica,vijci i sve drugo sto se moze ugurat neku rupu !!
ako je cvajtakt , skini spuh, otvori si prostor oko svjećice i prčkaj po nutra. trebalo bi izač kroz ispuh (ako već nije, al mislim da je ako je skut radio) PS: nisi reko koji komad svječice je ostao unutra?? nadam se da ti nije neku štetu to napravilo na unutrašnjim dijelovima.
ak niš od tog ne uspije morat ćeš skinut glavu cilindra. to sve skupa ti nije nikakav problem!! :hrv:
E,puno hvala na odgovorima,probat cu napravit ovo sto si mi rekao!
Nosi to kod mehanicara (pravog),nek skine glavu i taj ostatak svijecice,jer ako se bude cackalo oko unutarnjeg navoja za svijecicu,budi siguran da ti niti jedan komadic nece izac na ispuh,vec ce ti ostat u cilindru,i kad prvi put pokrenes motor,ode sve u k*****!
pa nije mu valjda pol svjećice nutra?!?
kroz rupu od svjećice ne guraj šarafciger nego nekaj kaj ne može oštetit navoj. ak imaš kompresor šibaj zrak kroz...
gledaj ako se kaj kužiš u motore onda trebaš odšerafit glavu, pa skinut cilindar ( prije toga spulju) i onda kad skineš cilindar onda će ti svi djelovi svjećite poispadat. i sve vrati i gledaj da ne potrgaš diftunge. ( za spuh diftung negdje košta 3-4 kn za cilindar oko 10kn a za glavu oko 5kn) i nisi se valjda vozil s komadićima u cilindru?? ako jesi cilindar je dobio risove i nije više to to...
vozi samo kod mehanicara bolje to nego da nekaj zaribas