postoji li to i dali ga je moguče koristiti kao mobitel?
Printable View
postoji li to i dali ga je moguče koristiti kao mobitel?
nikad cuo...
cini mi se da je nekada postojao neki Gericom s GPRS modemom. Bilo je to prije 4 godine otprilike.
Nesto slicno http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=80090
Pa neki ultra prijenosnici imaju 3G/HSDPA, vidio sam kod nekig Fujistu-Siemensa. Ali neznam jel se to moze koristiti za pozive, jer vecinomje to zbog interneta (nesto slicno kao Vodafone mobile connect card samo ugradeno u laptop).
evo npr. OVAJ LAPTOP ima sim card slot... cuo sam da se kartica može lako kopirati tj. napraviti image i koristiti po potrebi no sve mi to nekako čudno zvuči a i laptop nije nešto nov ni inovativan, zanimaju me iskustva s ovim
mislim da je odgovor jednostavan:
ako imaš modem u svom računalu, onda računalo možeš spojit na analognu vezu, primat i upućivat pozive kad si spojen žicom...
ako imaš digitalni modem na računalu ( isdn, cable, adsl ) sa njime ne možeš upućivati pozive....
isto bi trebalo vrijediti za laptope i mobilnu komunikaciju...
ako tvoja connect kartica omogućava analogni CSD pristup internetu, onda ga bez problema mozes koristit za primanje i slanje poziva, a ako ti je u računalu intergriran samo hsdpa i ili gprs edge umts, to je digitalno tak da nebi moglo radit....
no u svakom slučaju, večina digitalnih modema na mobitelima može raditi u analognom modu...
sa hsdpa karticom mozes zvati, samo trebas aplikaciju...
cak su bili i widgeti da ti pise na desktopu ko te zove kad te zove...
iskreno,ja znam samo za pocketpc da primaju SIM(i to ne svi).Al da lt nikada cuo.No ako postoji kako se razgovara jel prek zvucnika i mikrofona.I ustolam sta ce ti to jer naj jeftiniji nov mob je ono bas jeftin.A za unlock zna se kaj se koristi.