Evo da napišem kraću recenziju jedne od rijetkih Nokija koja spada u "slim" klasu (11,7 mm tanka na najdebljem dijelu).
Kvaliteta izrade je vrhunska, zbog većinski metalnog kućišta. Ne čuju se nikakva škripanja, pucketanja. Zamjerka ide na stražnji poklopac na kojem se vrlo rano počnu pojavljivati sitni tragovi korištenja. I zamjerka na poklopac USB priključka, moglo je to i puno jednostavnije.
Ekran je fantastičan, QVGA rezolucija i 16 milijuna boja, dovoljno velik i pregledan. Čak su i povećali font u glavnom meniju u odnosu na 6233 tako da s tim nema problema. Tipkovnica je također vrlo dobra.
Vanjski zvučnik je također vrlo dobar, radi usporedbe jači je od svih SE koje sam koristio. Odlično rješenje su plave LED-ice s bočnih strana koje signaliziraju poruku ili propušteni poziv tako da nema potrebe za stalnim provjeravanjem.
Kamera je ista kao kod 6233, izuzevši video snimanje i činjenicu da se snima vertikalno. Solidna je po danu, nema blica tako da je u mraku i pri lošem svjetlu neiskoristiva. Ne shvaćam jedino čemu samo QCIF video snimanje.
Baterija mi traje max 3 dana, prosječno 2 dana, uz dosta poruka, malo razgovora i malo slušanja muzike. Uglavnom, baterija nije baš za pohvalu. Uzrok je prije svega fantastičan ekran koji guta bateriju (SAVJET: kad zaključate tipkovnicu odmah pritisnite crvenu tipku da se ekran odmah ugasi).
O softveru ne treba previše pričati, to je malo dorađeni S40. Trenutna verzija koju imam je 4.71 i nisam primijetio nikakve bugove, dok je na najnovijoj verziji (5.00) primijećen niz bugova.
Što još reći? U paketu ne dolazi USB kabel ali srećom 6300 ima miniUSB priključak pa možete koristiti kabel od većine fotića ili mp3 playera.
U paketu dobijete slušalice, punjač, CD sa softverom i 128 MB microSD karticu.