Da li neko zna kako mogu sam napraviti fajl "menu.xl",preko kog programa?? Naime,hteo bih neke ikone razmestiti u meniju i promeniti im naziv(npr. "Wolkman" bih hteo preimenovati u "Music player"):tomato:
Printable View
Da li neko zna kako mogu sam napraviti fajl "menu.xl",preko kog programa?? Naime,hteo bih neke ikone razmestiti u meniju i promeniti im naziv(npr. "Wolkman" bih hteo preimenovati u "Music player"):tomato:
Ista stvar i mene zanima, postoji li kakav program koji bi to radio automatizirano?
Inače, taj file možeš otvoriti sa notepadom i uređivati manualno što je malo teža solucija. Neznam kako se razmještaju ikone niti dodaju nove, ali nazive možeš promjeniti bez problema.
:) hehe ovo je mene zanimalo i bas sam nesto pricao na jednom forumu, i kaze to nije moguce :) Ja sam hteo da umesto PlayNow precice stavim da mi bude mini opera, jer ovaj future meni ima ikonicu Opere gde se nalazi sad playnow :)
Evo tutoriala za editiranje menu.ml:
http://www.topsony.com/forum/showthread.php?t=16
Čak postoji i program za editiranje menu.ml:
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=9240
@pdrascic: :thumbup:
Probao sam preko notepad-a da promenim naziv,ali posle kad udjem u menu nema uopste naziv ikone. Verovatno mora na svaku sitnicu obratiti paznju i bas je veliki posao.
Probacu sa programima sto je postavio pdrascic.
Pozdrav
Ja sam probao :) izmenio sam ime media playera sad pise walkman :) Ali playnow ikonu ne mogu da preimenujem i da stavim umesto nje operu, ama nece pa nece...
Jel zna netko promjenit naziv druge ikonice u meni-u (internet usluge) u nešto drugo? npr. štoperica?
@milanche91
Za stavit Operu na prvu ikonicu (mora radit) :)
------------------------------------------------------------------
<!-- Desktop Element 1 using DESKTOP_HOOK_1 -->
<element id="InternetServices">
<label type="name"> <text>Opera</text> </label>
<icon pos="unselected" source="file">icon1_unselected.png</icon>
<icon pos="selected" source="file">icon1_selected.png</icon>
<link type="java" javasuitename="Opera Mini" javasuitevendor="Opera Software ASA" javasuitepoint="Browser"/>
</element>
-----------------------------------------------------------------------
Majstore :) sve je izgleda dobro osim sto naziv aplikacije nije isti, kako sad to da sredim?? Jel to ide u ovu crtu??
<link type="java" javasuitename="Opera Mini" javasuitevendor="Opera Software ASA" javasuitepoint="Browser"/>
</element>
Umesto ovoga sam probao da stavim naziv Opera Mini 2.0, kao sto mi pise u aplikacijama, onda probao opera204 jer je tako nazvan instalacioni fajl, ali nista ne pomaze :(
Evo ga radi :) uzeo sam rucno izmenio menu.ml gde sam upisao sto mi je dao pdrascic(hvala mnooogo) onda sam ga otvorio u ovom programu za editovanje i otvorio ovaj menu.ml otisao gde je ikonica PlayNow, ubacio samo ono da bude java i stavio moj ins. fajl od opere i on je sam to zavrsio :) pise Opera Mini 2.0 verovatno da sam ja nesto pogresio, mozda nisam stavio " pa zato nije htelo ;) Inace koristim Opera mini mod 2.0.Hvala jos jednom :hrv:
Ma nema na čemu :)
Očito si prije neš zaj**** u tipkanju :D