Imam nekoliko filmova dvd-a i svi su u 16:9 formatu. Pošto ne volim odrezanu sliku gore i dole, a zbijenu je očajno gledat, postoji li koji program što može convertirati ovo. Naravno, imam 4:3 televizor.
Printable View
Imam nekoliko filmova dvd-a i svi su u 16:9 formatu. Pošto ne volim odrezanu sliku gore i dole, a zbijenu je očajno gledat, postoji li koji program što može convertirati ovo. Naravno, imam 4:3 televizor.
:D
kako bi ti konverto 16:9 format u 4:3, razmisli...naveo si sve opcije koje su moguće.
nikako, ili rastegni sliku (loše), ili zumiraj (pol filma nebuš videl pošto je izvan kadra). Probaj "pol-pol". Mali zoom, mali gubitak sa strane i manja praznina gore i dolje.
Najbolje je ne kodirati. Večina ili svi playeri na kompu i kučni imaju zoom funkciju (iliti pan-scan)
jasno je definirano sto je 4:3 format a sto 16:9
dobiti jedan iz drugog da slika ostane kako je namjenjena da izgleda je nemoguce.
dakle mozes ju rastegnut ili odrezat,ostalih opcija nema.
u tom slucaju poslusaj sto ti je V3rt!g(o) rekao...a danas to mogu i komponentni playeri napravit kad gledas na televizoru..
(pomeni je iritantnije ne vidjeti komad slike nego je gledati preko cijelog ekrana)