imam spomenutu kameru i neznam kako bi ju spojila sa lapom IBM R52,i kako bi i sa kojim programom i sa kojim kabelom prebacila filmić bebe (jer je beba stigla) na cd ili dvd .molim vas za pomoć i unaprijed hvala
Printable View
imam spomenutu kameru i neznam kako bi ju spojila sa lapom IBM R52,i kako bi i sa kojim programom i sa kojim kabelom prebacila filmić bebe (jer je beba stigla) na cd ili dvd .molim vas za pomoć i unaprijed hvala
Kamera je kupljena 1997 g.onda je to bila najnovija kamera. ima samo kabel koji prikopčaš na tv i kameru sa tri utičnice žuta,crvena,crna.cd nema.
Kako shvacam iz gore citiranoga, vasa kamera nema niti USB niti firewire port.
To mi je malo cudno, ali je moguce.
Tako, s obzirom na navedeno, vi nemate mogucnost da doticnu kameru spojite na laptop IBM R52. Razlog je sljedeci: vasa kamera posjeduje samo cinc video izlaze (ovaj zuti je S video, a crveni i crni su stereo izlazi za zvuk, lijevi i desni kanal), a posto navedeni laptop nema video ili S video ulaz, nemoguce je da ta dva uredjaja spojite.
Jedina mogucnost da se ovakva kamera spoji na bilo kakvo racunalo, jest da racunalo posjeduje graficku ili TV karticu koja ima S video (ulaz za sliku) i stereo ulaze (za zvuk). Ovakve kartice se mogu i dokupiti i to za desktop racunalo (obicno PCI izvedbe) a za laptop (eksterne izvedbe koje se na laptop prikljucuju na USB port). Ne znam koliko je ovakvo rijesenje financijski isplativo, a stvar se dodatno komplicira i ovakvim nacinom prikljucivanja kod capture - a snimljenoga materijala.