Problematična obnova TELE2 bona - malo nedovoljno obučeni ljudi u tehničkoj
hih, moje prvo iskustvo s TELE2 i nažalost vrlo negativno...
ukratko, kupio frendici koja je u posjeti tele2 broj na prepaidu koji s 25 kuna traje 10 dana, te naravno 50 kuna bona da ubacim da traje 3 mjeseca. e sad, grozan bon koji se teško struže i naravno uz primjenu sile uspio ostrugati i brojeve a ne samo foliju (vipovi bonovi su svemirska tehnologija u usporedbi s tele2 i t-mobileovim ak nisu mijenjali).
oke, zovem službu za korisnike, vele nema frke, dajte serijski broj bona i ono znamenaka ispod folije kaj možete pročitat. reko ja super, izdiktiram kaj se dalo iščitat i za 2-3 dana stvarno sjedne 50 kuna.
e tu počinje frka - naime, netko pametan koji je uplaćivao 50 kuna nije produžio trajanje računa na 3 mjeseca. tako tjedan dana kasnije stiže SMS da račun ističe za 2 dana. zovem SZK, veli meni ženska tam - ne brinite, to je samo greška u sustavu i vaš račun neće biti blokiran. pitam jel to sigurno? veli ona 100%.
pogađate - račun se blokirao.
zovem ja danas da to odblokiraju... veli agentica da ne može, da joj kompjuter to ne dopušta jednom kad istekne trajanje računa. kad sam joj objasnio da sam zvao i prijavio slučaj, da je njena kolegica rekla da će sve bit u redu, veli ona da dotična kolegica uopće nije zabilježila u log moj poziv (eh, da sam barem zapamtio koji joj je nadimak, kako bi sad odletila prijava voditelju SZK), al da vidi kak je iz SZK ntko zvao neki dan pa se nitko nije javio. nda, bili mi u sloveniji pa malo skupo, a valjda frendica nije ni čula telefon a i tak ne govori hrvatski. a nije da im sve potrebno nije bilo na vrijeme prijavljeno i rečeno, ne vidim zašto su morali još jednom nazvati...
uglavnom, veli da se mora kupit novi bon pa da će se onda trajanje produžit. također me fascinira kako im je sustav programiran da nitko nema ovlasti da pristupi u bazu podataka i promijeni datum isteka računa. nda, rekla mi da kupim 25 kuna bon pa da joj se javim da će onda nakon obnove moći promijeniti datum isteka. fascinantno... ja lud ko puška, tko god da je tamo u startu zajebo po tintari bi ga mlatnuo, nije ova danas puno kriva - pomogla je kolko je mogla i na kraju riješila.
dakle, sredili jesu po tom zadnjem postupku, uz naravno što te natjeraju potrošit još malo novaca...
p.s. da ne pričam da već 2 tjedna nisu uspjeli riješiti prijavljen problem da ne prolaze SMSovi na češki vodafone, dok na ostale mreže prolaze bez problema.
e pa nakon ovog ću višestruko razmisliti želim li ikad postati tele2 korisnik, a i hoću li tele2 preporučiti nekome, ovo spada u osnove funkcioniranja usluge koja im je primarni posao, a to obavljaju šlampavo i nikakvo, i tehnička služba i pojedinci u korisničkoj koji svoj posao ne obavljaju savjesno. a računao ja da će ovako biti najjeftinije pošto je ta kartica i tako frendici trebala služit samo privremeno dok je ovdje.