-
[N73] i mem. kartica
dakle momci;
kupljena prije cca 2-3mjeseca MINI SD San Disk ULTRA II sa adapterom..
Sve bilo prekrasno do dana današnjeg kada sam ja odlucio na karticu prebacit mjuzu preko Card readera/writera kad ono... ubacivši je u port, windows javlja da kartica nije formatirana... wtf? formatirana je odmah kada je prvi put stavljana u reader... kliknem ja na NO i želim pristupit njoj kad izleti prozor i kaže da nema removable diska na toj lokaciji a kartica je bila unutra... tad ju vadim van i ubacim u mob te spajanjem moba i kompa sam uspio prebaciti podatke sa nje na komp. e sad je opet vracam i ista prica. napravio sam format zatim u mobu i opet ubacim u reader. Opet javlja za format, kliknem na yes i nakon 10-tak sek javlja kako format nije moguc jer nema kartice... ubacim micro sa adapterom sve normalno radi....
e sad; netko bi rekao otisla kartica, imas garanciju i traži novu... da, ali mi isto tako neide u glavu kako ona uredno radi u mobitelu; normalno opet mogu slikat, spremat fajlove i ostalo... preko PC suitea sam mogao sadržaj prekopirat ali bas ono da sam isao na MY Computer pa tamo selio podatke nisam mogao....
PLEASE HELP!
tnx...
-
probaj citac ustekati u drugi usb port
-
-
Moja preporuka ti je da ako imaš što važno na kartici, da to prekopiraš negdje.
Onda da karticu staviš u čitač-kartica, i ako ti ponudi opciju formatiranja, da ju formatiraš, nakon formata vratiš u mobitel i u mobitelu formatiraš.
To ja uvijek napravim kad kupim memo karticu za mob i onda radi... :spin:
Probaj...
-
ej ico!
jesam, upravo sam tako napravio! bas sve kako si rekao... ALI... i dalje ju windows više ne želi prepoznat te kaže kako u tom slotu u čitaču nema kartice... ponudi mi opciju formatiranja, kliknem na YES i opet izbacuje poruku kako nema kartice u tom slotu... A 100% sam siguran da sve radim kako treba...
micro otvara i radi s njom bez problema, no sta je sad sa mini neznam... ali opet kartica u N73 radi bezprjijekorno.. možda nesto windowsi zezaju? nisam probrao nigdje drugdje ali ocito mi to zadnje ostaje prije nego reklamiram karticu...
ako ima jos netko neki savjet... slobodno kaze...
-
Ako mikro čita, mini ne čita, možda je problem u adapteru kojeg stavljaš u reader. Kažeš sve normalno šljaka kad je kartica u mobitelu.
Da prebaciš pjesme preko USB kabela? Mislim da bi ti bilo puno lakše.
-
da, sve sam i prebacio onda sa kartice na komp tako da sam povezivao direktno mobitel i kompjuter... a reader sam kupio upravo iz tog razloga da stalno ne spajam mobitel i komp vec da samo izvadim karticu, gore puknem fajlove i opet stavim u mob... makar oba nacina iziskuju jednako vrijeme; mozda ovaj sa vađenjem kartice malo više, ali ono...
dobro, sa karticom samom je dakle sve ok, nesto je sa adapterom... hm...
-
Mislio sam zbog podataka na kartici, da ne formatiraš jer odu... A reader pođi reklamirati ili, posudi od frenda ili sl. isti pa usporedi.
Ali mislim da je stvar prilično jasna. Da nešto nije u redu s karticom, ne bi je ni N73 prepoznala.
-
da, tako je. u potpunosti se slažem! puno hvala svima.
Javit cu sta je na kraju bilo!
-
Mene je isto zaje...la,nasao sam rijesenje:Kad u toku dana ukljucim komp onda pokusavam otvoriti SD preko cardreader,nakon cca deseti puta je otvorio.Sve je inace ok.mozda nekome pomogne....
-
Pozdrav, ja novi ovdje! Imam pitanje: mislim kupit karticu od 4gb, pa me zanima jel će to radit kak treba. E da i jel se u N73 stavlja adapteri onda u adapter miniSD. Ja stavio miniSD samo i vadio ju 15min van, koma. Pozite!! Hvala
-
@h0ky: neznam... ja nebi baš kupovao 4GB karticu za N73... postoji mogućnost da ti neće baš ispravno raditi. ako se nevaram, N73 prepoznaje kartice do 2GB... tako da bi ja na tvom mjestu rađe kupio 2GB karticu.
U N73 ide miniSD kartica.
Obično sa tim miniSD karticama ide i adapter koji tu miniSD pretvara u "normalnu" SD karticu.
Tako da ti u mob stavljaš samo miniSD karticu (bez adaptera).
Neznam kako si uspio staviti memo karticuu mob pa ju vadio 15minuta.
ako si ju ispravno stavio u mob, onda jednostavno pritisneš memo karticu (ko da ju pogurneš u mob) i ona samo malo izađe van i onda ju izvučeš...
Nemoj na silu gurati memo karticu u mob i na silu ju vaditi...