5399kn u ve-milu...
Turion x2 1.6Ghz
160gb
1gb ddr2
4xusb2.0
bluetooh
.
.
.
ima ko? moze neki review?
Printable View
5399kn u ve-milu...
Turion x2 1.6Ghz
160gb
1gb ddr2
4xusb2.0
bluetooh
.
.
.
ima ko? moze neki review?
Upravo imam kod sebe 6710b, to je isti takav ali sa Intel Core 2 Duo procesorom i ekranom od 1680x1050, dok ovaj u ve-milu ima 1280x800. Ovaj moj ima i dodatnu gigu rama, radi Viste ;)
Kvaliteta izrade je na ok razini, to je otprilike neka srednja klasa kod HP-a. Iako je sav plastičan na dodir, nigdje ne škripi i ne savija se. Tipke su dobre, iznad tipkovnice ima mali red touch-senzora za glasnoću, paljenje-gašenje wirelessa i slično, što lijepo izgleda i funkcionira dobro. Baterija traje 2.5 do 3 sata normalnog korištenja. Što se tiče brzine, sa 2 GB rama Vista sa Aero sučeljem leti, nema nikakvog zastajkivanja, a vjerujem da bi isto tako bilo i sa tim AMD procesorom. Na HP forumima kažu da je taj sa AMD procesorom i tiši, jer rjeđe pali ventilator, ali i ovaj ga uglavnom drži na najmanjoj brzini vrtnje i praktički je nečujan.
Uglavnom, moje mišljenje je da je za te novce to odlična kupnja. Ako misliš na njega stavljati XP a ne Vistu, neće ti ni trebati više od ugrađenih 1 GB rama.
dakle nije kuciste kao u nx6325(podloga protiv grebanja), vec je sve plastika?
Ima nekakvu laminaciju protiv grebanja kao i 6325, ali plastika je drugačija, imam osjećaj da je tanja ili manje specifične težine, jer laptop je veći od 6325 a čini se lakši.
Inače, "s" verzije nemaju tu laminaciju, fingerprint reader i još neke stvari, dok "b" verzije sve to imaju. Kažem zato jer u vemilu prodaju i 6715s, a mislim da te razlike nisu naveli u opisu.
I ja planiram uzet ovaj laptop, al me strah jer ga je brdo ljudi kupilo i svi se žale da mu se ventilator nikad ne gasi i da je jako glasan. Ima dosta o to me na HP-ovom forumu...
Istina je, nikad ga ne gasi, osim povremeno kad je na bateriji, ali nije toliko iritantno glasan kako ti ljudi na HP forumu govore. Većinu vremena je na najsporijoj brzini i nije ništa glasniji od ostalih HP laptopa (moj ima Core 2 Duo na 2 GHz).
Pa ima jedan jedini BIOS na HP-ovoj stranici, F.06 od 14.4.2007., taj je bio tvornički instaliran i taj imam. ;)
Da zaključimo to pitanje buke: laptop se definitivno čuje (otprilike kao zvuk nekog vrlo tihog hard diska kad radi) i ne može ga se dovesti u stanje da dulje vrijeme potpuno isključi ventilator. Ja ga koristim u prilično mirnom uredskom okruženju i tu ga uopće ne čujem od ambijentalnih zvukova. Ako nekome treba potpuno nečujni laptop iz nekog razloga, bolje neka potraži neki drugi model nego da gubi živce s ovim, jer vjerojatno je stvar u konstrukciji coolera i BIOS upgrade neće puno toga riješiti.
• Procesor: AMD Turion 64 X2 TL-60 (2.0GHz, 2x 512KB)
• Zaslon: 15.4" WSXGA+ WVA TFT 1680 x 1050
• Grafički sustav: ATI Mobility Radeon X1250 do 512MB
• Radna memorija: 2x 1GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB)
• Tvrdi disk: 160GB SATA
• Optički uređaj: DVD RW DL
• Dimenzije: 357 x 265 x 34.9 mm
• Masa uređaja: 2.59 kg
• Jamstvo: 12 mjeseci
• Baterija: 3:45 h
• Operativni sistem: Windows Vista Business
• Modem: da
• Mreža: da (Gb LAN)
• Bežična mreža: da (802.11a/b/g)
• Audio ulazi/izlazi: da
• USB podrška: 4 x USB 2.0
• FireWire: da
• PCMCIA: da
• VGA izlaz: da
• TV izlaz: da
• Bluetooth: da
• Čitač kartica: da (5-u-1)
• Čitač otiska prsta: da
• Docking Connector: da
Kakav je taj procesor, malo me muči to što ima samo 1mb cache memorije, dok neki modeli imaju čak 4mb pa neznam hoće li na njemu rad biti vrlo spor?
Procesor je dobar, AMD i inače ima 1 MB cachea i to je optimalna veličina za njega. Ovi modeli sa 4 MB koje spominješ imaju Intelov Core 2 Duo procesor, koji je nešto brži ali za njega treba i platiti 2000 kn više ;)
Tako da, po meni se isplati. Osobito zbog 1680x1050 ekrana... :thumbup:
moze netko pomoc
trenutno se dvoumim izmedju vec spomenutog hp-a
http://www.vemil.hr/opis.aspx?sifra=5500058
i
lenovo-a
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=5038
htio bi uzet pouzdanijeg od ova dva, a ko student geodezije koristio bi ga za crtanje u autoCAD-u i rad u office-u i internet i... ali ne i igre
ili ako netko ima za preporucit mozda nest bolje a da ne prelazi pare spomenutih bio bih mnogo zahvalan