CMY boje su mi se istrosile no mogu li printati obican tekst u c/b bez ovih drugih, idem na gryscale printing ali mi ipak izbaci da zamijenim boje
Printable View
CMY boje su mi se istrosile no mogu li printati obican tekst u c/b bez ovih drugih, idem na gryscale printing ali mi ipak izbaci da zamijenim boje
meni printer nece printati ako nemam boje, pa makar printo samo crno bijelo.. ovisi od printera do printera
ako imaš dovoljno crne boje za printanje toga što trebaš printat če ako nemaš neče. jednostavno
Ne mora bit, meni isto nije htio printat (Epson) kad je boja prazna, pa makar crna bila puna...
Neznam kako to neki printeri shvaćaju, ali crno bijelo je spektar boja od crne do bijele (sive nijanse). Moguće da traže boju (color) za takav print (ali napominjem da nisam siguran i ne vidim logiku).
Pa ne znam ni ja koja mu je logika, al cim je izbacio upozorenje da treba mijenjat boju, a znala sam crnu tek stavit, automatski vise ne bi nista printao i morala sam stavljat novu boju da bi mogla bilo sta printat, pa i crno-bijelo.
Zaboravih gore reći.. Ugl nema mi logike jer kod mene od kad sam kupio printer nema colora, samo crna je u opticaju. Uvijek ispisuje da nema boje, ali printa kao da se niš nije dogodilo. Kod mene nema CMYK tonera, samo crna i kolor. Radi se o Canonu IP2000 (neki jeftinjak za printanje skripti).
A ne znam, meni je taj Epson ispio zivce, jednom mi se zasusila tinta i nije htio printat, tj printo je samo zuto (imao je 3 u 1 u boji) i nisam je mogla promjenit jer je pokazivao da ima boje, a gumb za izbacivanje punjenja istovremeno koristi i za izbacivanje papira i ako ne pokazuje da je tinta prazna, izbacuje papir. A boja mu za crno bijelo vjerojatno uopce ne treba, pretpostavljam da ga blokira automatski kad se isprazni bilo koji spremnik, bez nekog razloga. Daspei nije rekla koji printer ima, ali pretpostavljam da se isto radi o Epsonu...
dok vam nestane boje probajte u opcijama staviti da printa crno-bijelo onda bi trebalo printat, tak je bilo kod mene
Nece printati, makar stavio i samo na c/b kod mene je isto tako...
Meni je na starom Epsonu palilo proči postupak mijenjanja bije, ali ostaviti praznu, pa se resetira pokazivač.
al na novima se nece resetirati... pokusavao sam na svom i nece... jednostavno ako nema boje nece ni pokusati printati...