Pregorio mi je priključak za adapter na laptopu HP nx 9010 (onaj kraj koji se stavlja u laptop).
Bio sam u chipoteci i kupio jedan sličan, zalemio ga no i on je zakazao. Zna li netko kako se točno zove taj dio i gdje ga mogu kupiti.
Hvala
Printable View
Pregorio mi je priključak za adapter na laptopu HP nx 9010 (onaj kraj koji se stavlja u laptop).
Bio sam u chipoteci i kupio jedan sličan, zalemio ga no i on je zakazao. Zna li netko kako se točno zove taj dio i gdje ga mogu kupiti.
Hvala
Zna li bar netko gdje kupiti univerzalni adapter?
Vidio sam onaj u Mikronisa za 480 kn ali mi je to malo preskupo....
Možeš postati sliku što je točno otišlo jer ti ovako nitko ne može pomoči.
Ovaj dio me muči gdje ga kuipiti ...
:sheriff:http://img110.imageshack.us/img110/6...0195453em0.jpg
Chipoteka, ali sumnjam da će pomoči ako pregara (!?). Isto tako trebaš paziti na polaritet.
imaš u hg spotu,samo pogledaš dali ti odgovara nastavak (ja sam to prije tražio i on su bili najeftinij,ako griješim neka me netko ispravi)
10573 Univerzalni strujni adapter za notebook, auto / avion, TRUST 250NCP/PW-1200p (14129) 244,00kn
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=84
Bio sam danas u chipoteci i nisu imali konektor koji meni treba za laptop HP nx 9010. Pitao sam onda da li imaju univerzalnih i rekao da imaju ali da mi ne želi prodati jer ne želi biti odgovoran zato što ne može se prilagoditi taj univezalni mom laptopu i jer je nekom liku nešto desilo s laptopom koji je tako koristio univerzalni adapter.
Naime nazivne vrijednosti za moj laptop su.: 90W, 4.9A, 18.5V
Adapter može raditi samo na 18V i 19V ali ne na 18.5V. Pogledao sam malo koje bi bile struje i vidio da je za 18V-5A a za 19V-4.74A
Da li se stvarno ne može koristiti univerzalni adapter zbog razlike od 0.1A ?
Trebalo bi moči, ali ako ti rastapa lem na konektoru, onda definitivno nešto nije u redu! Ili loše lemiš (u tom slučaju bi prekidao punjene) ili nešto s laptopom nije u redu!
Inače Chipoteku sam ti preporučio jer sam mislio da tražiš sami konektor. Raspitaj se ako netko možda ima adaptor (npr: da mu je crkao laptop) ili ako ima crknuti adapter, pa prebaci sebi kabel.
OK. Hvala.