-
[E65] WLAN Problem
Pozdrav svima na cafe mobilu!
Ovo je moj prvi post, pa budite blagi ;)
odmah cu prijeci na stvar. wlan na E65 mi neradi kako treba!
na svom desktopu sam napravio wireless AP pomocu usb wlan adaptera (micronet SP907GK) i on savrseno radi kad spajam laptop preko njega. znaci internet sljaka, sve ok... ali nemogu spojiti svoju nokiu e65 na internet preko tog apa :(
kad pokrenem preglednik (browser) pise mi sljedece: "Pristupnik ne odogovara"
wlan je zasticen wep-om i u mobitelu je upisana ispravna lozinka.
znaci pokrenem preglednik, on se spaja preko moje pristupne tocke (ap-a) ali na kraju nista ne napravi... :(
vjerujem da je stvar u mom APu jer kad sam dosao kod prijatelja koji ima wlan router od t-coma spojio sam se na net bez problema...
molim vas da mi pokusate pomoci da napokon spojim mobitel na internet preko svog wlana!
hvala unaprijed!
-
provjeri si da li mob podrzava "ad hoc", ako ne podrzava onda se ne mozes spojiti direktno na komp, nego ti treba neki wlan router
-
prebacio sam svoj ap da radi kao ad-hoc
mobitel moj komp prepoznaje ponovo kao AP i dogadja se ista stvar kao i kad je komp bio pravi AP.. ne zeli se spojiti
znaci nema mi druge nego da kupim pravi wlan router? :( a nadao sam se da mogu nakako sloziti da moj kompjutor ima ulogu routera... zapravo nema mi smisla to da se mobitel moze spojiti na internet preko jedne male kutijice, a da se nemoze spojiti ne net preko veeelikog kompjutora!
sigurno postoji nacin da kompjutor postavim tako da radi kao wlan router... mozda lupam gluposti, al svejedno volio bi cuti odgovor!
hvala
@vader hvala na pomoci i na tako brzom odgovoru :)