Imam d900 i najedamput mi je počeo javljat da je sms memorija puna i nek si obrišem poruke, a memorija od telefona mi je tek malo popunjena(30/200). Nikad prije se to nije dogodilo ...
Ima ko kakvu ideju za rješenje?
Printable View
Imam d900 i najedamput mi je počeo javljat da je sms memorija puna i nek si obrišem poruke, a memorija od telefona mi je tek malo popunjena(30/200). Nikad prije se to nije dogodilo ...
Ima ko kakvu ideju za rješenje?
nedavno se identicna stvar dogodila frendici..
ovako, probaj svoj sim ubacit u neki drugi mob.
ako ne izbacuje opet istu poruku da je sim memorija puna, onda je problem u software-u moba.
ako izbaci istu poruku i na drugom mobu (kao sto je kod moje frendice bila situacija), onda si malo pogledaj po tih 30 sejvanih poruka na simu. i zbrisi ih ako ti ne trebaju. konkretno, kod nje je problem bio sto je jedna poruka na neku foru bila ostecena, nepotpuna, sto ja znam. imala je napuknutu ikonu, dakle ostecenje. cim smo tu poruku izbrisali, sve se vratilo u normalu.
odeš u t-centar i tražiš novu karticu s tim brojem kojim imaš i to je to dobiješ i 64k bržu.
ako je kartica od t-mobile
da, ali ne mora nuzno biti problem u kartici, frendicina kartica je relativno nova, 64k, pa joj se svejeno to desilo.
ukoliko ovo sto sam navela ne ispravi problem, onda svakako eka ode u t centar po novu karticu.
zamijena bi trebala biti besplatna ako on sam nije izazvao ostecenje
da besplatno je s 32k a s 64 na 64 se naplaćuje valjda 50kn
Sve sam izbrisal i to je bilo to. Sad nema problema.
Hvala!
Makar bolje da sam odnesel u t-com da si zamjenim karticu, jer ju imam još od 2000.g. ...
vjerojatno ti se punio i SIM a on može primiti samo 30 poruka. čim si obrisao 1 poruku i natpis je nestao.
ovo nije tocno, jer kod Samsunga prvo se popuni sim kartica, odn poruke prvo popunjavaju sim memoriju, a zatim memoriju telefona. bez obzira sto je sim popunjen sa svih 30 poruka, memorija nije puna sve dok se ne popuni memorija telefona, koja je puuno veca od memorije sima!!
kod moje frendice nije bio takav slucaj, ona je par poruka spremljenih na sim obrisala, pa joj se svejedno pojavljivalo "sim message memory full"!!
Ni meni se nije nakon samo jedne, tek nakon kaj sam sve obrisal(između ostalog bila je i jedna koje se sastojala od dvije pa valjda zbog toga).
Možda nisam u pravu. Bitno da si rješio problem.pozz