od kuda svercerima telefoni? kako oni to nabavljaju? nisu svi odkodirani, odn vecina mislim da nije
Printable View
od kuda svercerima telefoni? kako oni to nabavljaju? nisu svi odkodirani, odn vecina mislim da nije
Pa naravno iz Italije, Deutschlanda, i drugih zapadnbih zemalja gdje je jeftinije nego u Hrvatskoj
brijem da oni kupe u njemackoj na pretplatu za 1 euro i onda ga tu dekodiraju i prodaju.
@dark sada sam vidio u austriji je 600eura 6600
@dj ali to svaki cojvek moze napraviti samo jednom ili dvaput u godini
kaj mislite, jel mozes sverceru reci da provjeri za bad pixele, jer inace neces kupiti?
= Citat =:
Poslao: coma_zgb
@dark sada sam vidio u austriji je 600eura 6600
@dj ali to svaki cojvek moze napraviti samo jednom ili dvaput u godini
imaš pravo.
neznam. Brijem da oni imaju popust negdje vani na veću količinu i tak kuper 20 mobova i popust ima je velik ili naprave nešt prek veze i onda dofuraju preko granice i nama prodaju po pristupačnijoj cijeni od dućana i tu je njihova zarada.
Ja brijem da ne dobe oni puno para po mobitelu ak gledas. brijem oko 20ak eura, što baš i ne osigurava stalnu zaradu.
ili možda npr čovijek ima vezu u ht-u pa tamo kupi po 30% jeftinijoj cijeni i proda i malo si zaradi.
Znam da vipovi zaposlenici imaju popust od 10% na sve proizvode.
ma neznam, ima previse svercera, zamisli da svaki od njih ima neku vezu
brijem da ih se dosta udružilo.
......od kud im?? pa di rade uzimaju iz skladista..moj poznanik koji radi na praksu u getrou mazne mnogo lepih stvarcica kao sto su discmani itd..nedavno sam kupio broj za 150kn(+100kn)-dobio sam tako jednostavan broj da nemre biti jednostavniji..ti ljudi uglavnom rade u velikim poduzecima..
vjeko to su lopovi,a ne šveronje...........
....šverceri pretežno zarađuju na povratu poreza,štojer ili Iwa,sa tim da je najvažnije prošvercati mobove preko grane.Veče skupine imaju poznanstva na određenim položajima pa im to lakše prolazi.Najjača mjesta u Italiji (sjever Italije) dok je jug Italije još jeftiniji,kao što možete pretpostavit to su industrijske luke povezane sa cjelim svijetom i večina robnih skladišta nalazi se upravo ovdje.Naravno uređaji u hrvatskoj odlaze i manjim dilerima u hrvatskoj koji plačaju uređaj nešto skuplje nego vani ali su odterečeni raznih švercerskih radnji i ovdje zarađuju od 10-...% na cjenu uređaja.....vrlo mala lova po jedinici uređaja ali velika na veču količinu.......90-ih godina se moglo dobro zaradit na mobovima,sada je osim nešto vrlo male razlike u cjeni i rizika kupovine uređaja bez garancije jedina prednost švercera ta ,da nude uređaje(modele) koji još nisu legalno predstavljeni od strane zastupnika,pa moby freakovi imaju priliku kupiti novi model prije od susjeda i praviti se važni....:)
ovaj svercer od kojeg ja uzimam je u kompi sa jos par likova i uvoze sleper mobitela, a to je uglavnom skoro sve za bosansko trziste i nesta sitno za nase. a zarada po mobitelu je od 5-10€
bigboss jel mozes saznati kada ce sendo x izaci? kod svercera?
Ja mislim da će oni senda X predstaviti na CeBit-u i tek će se od tad početi prodavati= Citat =:
bigboss jel mozes saznati kada ce sendo x izaci? kod svercera?
jucer sam malo gledo po netu, skinuo sam manual, svidja mi se jako
= Citat =:
Poslao: dj_velja
ili možda npr čovijek ima vezu u ht-u pa tamo kupi po 30% jeftinijoj cijeni i proda i malo si zaradi.
Znam da vipovi zaposlenici imaju popust od 10% na sve proizvode.
Nije moguće po mom mišljenju jer koliko ja znam sve što ima viška u vipu ili ht-u ili se razdijeli radnicima kao pokloni ili se daje na uništenje ( da dobro si pročitao nekaj se u firmama i uništavaju, nažalost ) ne uvelikim količinama ali ima i toga. Nisu povezani sa švercerima osim sa brojevima. Ht i vip nemaju zaradu na uređajima nijma je bitno da se brojevi prodaju zato ih ima kod švercera.
Dobro je tomo rekao ja pretpostavljam da oni zarađuju na povratu poreza. A isto tako i kamioni sa uređajima koji se ukradu, svaki od tih kamiona su osigurani misliš da to netko traži.
Danas sam baš pričao sa jednim tipom koji šverca mobove i neke druge uređaje, rekao mi je točno ono što je tomo napisao. Oni kupe masu uređaja u Italiji (obavezno imaju nekog svog na carini), i onda prodaju po skoro istoj cijeni, ali im se vrati 20% IVA-e. Recimo, za mob od 400 E, oni dobiju natrag 80, što nije malo.
to je dosta
Vjerojatno taj onda ne kupuju u Njemačkoj nego u Italiji jer Gen je rekao da im je tamo cijena 400€= Citat =:
[B]@dark sada sam vidio u austriji je 600eura 6600[B]
Da u italiji je od 420 - 450 eura (ja sam platio 439). Mene je začudilo koliko je sx1 skup tamo, 600 eura. I u oglasniku je n6600 cijena otprilike takva, pa bi neki pomislili da oni ništa ne zarade, ali ne razmišljaju o povratu poreza od kojeg oni itekako dobro zarade, a i kupac naravno prođe bolje nego da švercer digne cijenu za 80 eura.
u oglasniku je cijena vec sad negdje oko 375 eura
kad smo već kod švercera, jel zna netko nekoga tko ima naočale....? molim br. moba na pm....thx
??
čemu ovi upitnici velja?