Fotografiranje - brdski biciklizam (pomoć)
Radi se o sljedečem.
Pošto se bavim brdskim biciklizmom htio bi slikati skokove i takve stvari.
Problem je u tome što je u šumi mračno na nekim mijestima probija sunce na nekim ne i k tome još je ta brzina bicikla u skoku.
Brzina bicikla je od 15 kmh do maksimalno 40 kmh(to vrlo rijetko)neki prosijek je 20 do 30 kmh.
E sada kako slikati u šumi u kojoj svijetlos odgovara kao kada je dan pri kraju a da pri tome ne ostane slika zamučena zbog brzine prolaza bicikla.
Imam fotič Sony DSC H7 sa sijenilom imam i stativ tako da je slike nisu mutne zbog nemirne ruke ili slično.
Kada stavim u sport mod slika je ok ali biciklis na slici je malo mutan.
Kada mu postavim veču brzinu zatvarača onda mi obavezno upali blic i slika ispadne oštra i biciklista i sve ali izgleda kao da je nočna vožnja.
Fotič je jako brz jer sam upalio model aviona i slikao propeler koji se vrti u punom gasu na nekih 15000 okretaj i kada podesim na naj jače brzinu zatvrača vidi se točno što piše na elisi.
Napominjem kada nisam u šumi tj na otvorenom gdije ima dovoljno svijetla slike su savršene.
dali netko zna kako da podesim fotič da je brz i da mi ne pali blic a da siika nije tamna ili skroz crna.
Jučer sam malo mijenjao ISO osijetljivost otvor leče i brzinu leče i kao god sam pokušao uvijek je bilo ili pre crno ili sa blicom.
I sada si postavljam pitanje dali bilo koji fotič može u mraku slikati brzu sliku bez dobrog osvijetljenja?