...kompovi iz naslova - znači moj stari komp od 133mhz - stara ploča, s win 2000 na hardu - da li se može spojiti preko LAN-a s mojim novijim kompom s win XP na hardu...
Printable View
...kompovi iz naslova - znači moj stari komp od 133mhz - stara ploča, s win 2000 na hardu - da li se može spojiti preko LAN-a s mojim novijim kompom s win XP na hardu...
naravno da može, procedura klasična. samo vjerovatno ćeš na staroj ploči trebati i mrežnu karticu
Bez beda. Crossover, IP adrese ručno (npr 192.168.x.y x zajednički y različit)
Default gateway je na stvaiš na oba odresui od onog drugog i podesiš file share ili šta ti već treba.
...ok, hvala dečki...mrežnu imam, windowsi ju prepoznali...budem probao...
Izvinjavam se kaj dižem temu, imam UTP kabel i nikako ne mogu umrežiti 2 kompa sa XP-om , jednostavno nista ne prikazuje koda nist nije spojeno. Jos mi pise da kabel nije spojen. Sad me zanima jel to zbog utp kabla ili?
Kad umrezavas 2 komp direktno onda ti treba crossover kabel. Za sve ostale kombinacije (komp/printer/modem/router/switch... --> switch) koristis obicni straight kabel.
Nove matične unazad 2-3 godine mogu detektirati kojim kablom su spojene u LAN i prilagode se na cross odnosno straight kabel tako da tu ne bi smio imati problema (konkretno sam ovo isprobao na epoxici 8RDA+ staroj 5 godina).
Recimo da znaš podesiti mrežu na kompovima (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=13955), jesi siguran da ti je kabel fizički ispravan i da si ga ispravno napravio?
Ako ti je kabel ispravan i ako si točno podesio mrežu, restartaj komp, kad se digne onda pričekaj kojih 5min da se stanje stabilizira. Ako te tješi, nikad nisam uspio spojiti 2 kompa sa XP-om iz prve :) Uvijek je trebalo nešto ponoviti, restartati, pričekati... U mom slučaju je bila čista lutrija, ali proradi uvijek, prati upute sa ovog linka.
Ovo ce ti biti odlican vodic http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10705
a neznam sad za kebel, sprobal sam 3 i na nijednom nije radilo. Sve sam napravio kako tam pise i kad idem pingat u command prompt-u pise kao host unreachible(il kak se to vec pise :) ) i na onima dva kompjuterica kod sata imaju onaj crveni x i nikako ne radi
taj sam tutorial i koristio