znaši zanima me dali je to kako moguće , znači imam dva para tvučnika , ali nikako da natjeram da oba istovremeno rade , dali je kako moguće oba dva para zvučnika natjerat da istovremeno rade ? :)
Printable View
znaši zanima me dali je to kako moguće , znači imam dva para tvučnika , ali nikako da natjeram da oba istovremeno rade , dali je kako moguće oba dva para zvučnika natjerat da istovremeno rade ? :)
Yap, spoji ih zicom :)
znaci, rasporis zice, i 2 zvucnika spojis na jednu zicu..
nije:p
ak ti se ne da rezat, imaš za 10kn Y spliter (1 banana u 2)
Bakrenu nevinost? Na to nisam mislio :-/
Nego da pitam, ove integrirane zvučne kartice... Koliko minimalno omske zvučnike podržavaju? Mislim, da se nebi čovjek zaletio i spojio 10 zvučnika na "jednu rupu", a i mene iskreno zanima jer mi je palo nešto na pamet..
Pa obično imaju u sebi 2W predpojačalo. Predpostavljam da se u prvom postu radi o zvučnicima s vlastitim pojačalom (normalni desktop zvučnici). Spajanje bilo čega osim slušalica (32-16ohma) direkt u zvučnu nije preporučljivo. :thumbup:
stani 2 zvučnika na jednu žicu ili svaki zvučnik na svoju žicu???
Znači ništa od linijskih zvučnika..
A recimo kad bih teoretski spojio 2 kompleta 5.1 zvučnika? Svaki ima svoje pojačalo jasno. Trebalo bi funkcionirati ili ne? I da li bi se snaga signala dijelila na dva pojačala (kao što bi bio slučaj da na liniju spojim paralelno 2 zvučnika na jedan izlaz ali ne dobijem bogznašto više dB) ili se tu signal ne dijeli pošto tek kasnije ulazi u pojačalo itd itd?
(znam da sam naporan :))
Tomu i služi predpojačalo. Daje dosta snage za pojačala koja su spojena na njega.
Da bi oba seta radila, trebaš 3 Y splitera.
Ak baš hočeš linijske zvučnike, slobodno ih spoji u pojačalo od 5.1 (prednji L i D). Samo, ak su bijesni zvučnici, pazi kolko frljiš pojačalo. Može i linija posebno na prednji kanal u kompu.
Za dva tjedna dolazi mi komplet od 2x15" bass zvucnika i bjesno predpojacalo iz njemacke, a vec imam pojacalo od 180-200W po kanalu (jos je u izradi, fale neki djelovi za kuciste jer sam odvojio pojacalo od samog transformatora zbog tezine 15+kg - transformator samo). Predpojacalo mi treba jer ovo pojacalo o kojem govorim je cisto izlazno pa mu sluzi predpojacalo.
Ovo je interesantno jer izvor zvuka je komp. Dakle najvaznija komponenta je pojacalo jer je zvucna kartica na kompu preslaba i bilo bi najbolje njezin izlazni signal drzati na pola snage (volume na kompu) zbog kvalitete zvuka.
p.s. ako vas zanima kada kompletiram ovo postat cu neku sliku ;)
Pojačalo na ulazu ima ogroman otpor, tak da predpojačalo na kompu neće "patiti". Baš nasuprot, ak zvuk na kompu povisiš previše, signal na ulazu bude pre jak, te se javlja distorzija. (peakovi budu odrezani na granici koju pojačalo može primiti)
može slike, lol, baš me zanima kak bu to zlo izgledalo..:)
Niti jedno pojacalo cak ni najbolje, najskuplje... ne smije se pojacati do kraja (osim ako nije cijevno pojacalo, a stari mi radi i na tome) jer onda nema prostora za razliku između tihih i glasnih zvukova. To je problem kod tranzistorskih pojacala jer imaju cut off od xxHz do yykHz. kod cijevnih pojacala to ne postoji zato ih svi perverzni intuzijasti koriste.
Bit ce slika za dva tjedna kada to sve dođe i kada sredim jos jednu kutiju koja nije vec dugo bila koristena. Sad trenutno slusam na dva linijska tehnics cs zvucnika upotpunjena jednim 15" basom (koji je za proslavu 1. svibnja probijen i krpljen pa sam odlucio kupiti nove zvucnike kad vec imam kutije i sve) ;)
EDIT: nije problem da ce patiti zvucna kartica nego upravo je problem u ovome cut off-u, pa dolazi do raznih izoblicenja na samom izlazu iz zvuc. kartice
JA Sam sebi spojio zvučnike sad imam 4 zvučnika jupi
Ja bas ne vjerujem tim pojacalima od tih sistema za komp cak ni tim 5.1 (taj surround je po meni shit jer ludi mozak. mono je zakon, a stereo tako-tako). snaga pojacala se moze lako provjeriti stavljanjem pojacala na vagu (što teže to jače) jer sva snaga je u ulaznom transformatoru, a ta 5.1 pojacala su kutija sibica. ako zelite kvalitetni zvuk kupite neko linijsko pojacalo, ne mora biti preskupo cak jeftinije od prenapuhanih 5.1 sistema