-
Bar code reader
Može li mi netko objasniti za što služi taj program koji se isporučuje kao dodatni program s N80?
Ja samo vidim da pokrene kameru, kao nešto skenira. Kad stisnem Options nudi mi samo Help (u kojem ništa ne piše) i Exit.
Baš bezveze, a Nokijino ime stoji u potpisu.:smart:
-
to ti mozda preko kamere od nokie moze ocitavat bar codove na nekim proizvodima
-
Upravo ovo sto je odiss rekao, preko kamere skenira, tj. procita barkod sa nekog proizvoda. Apsolutno beskorisna stvar na mobitelima sto se mene tice. Imao sam to priliku isprobati na Sharpu 902 i ne vidim korist od te funkcije.
-
skinuo sam taj program za n73 jos davno i nikakve koristi od njega,tj. nisam ga znao naredit da ista ocita.
-
Vjerovatno treba prije popuniti bazu podataka, ali kako i otkud nemam pojma.
-
...pa naravno da trebaš napravit bazu podataka, skenirat, tj. slikat sve kodove i upisat podatke u mob, a to se nikome ne da (bar se meni ne bi dalo)...
-
Ali s kojom svrhom napraviti bazu kodova? da kad uzmem u ruku u ducanu Napolitanke i skeniram kod, da mi mob kaze da su to Kraseve napolitanke od 500g???
-
To jednostsvno neradi kako god okrenes...zaj*** sam se s tim podosta vremena i jednostavno neradi...pogledaj na dotsis mozda ima nesto o tome ali cisto sumnjam
-
i ja sam se isto pitao... u koji god da ga bar kod uperim, nista se ne dogadja... dok nisam nasao ovo:
http://www.i-nigma.com/personal/Create.asp
dakle to je stranica na kojoj se mogu generirati slicice posebnih 2d barkodova (nisu oni 'obicni' kao na proizvodima u ducanu), koje onda mozes isprintati, ili cak uperiti kameru u monitor (ja imam n80 i lcd monitor, neznam kako radi s slabijim kamerama i drugim monitorima) i prebaciti podatke u mob!
zapravo, stvar je prilicno fora.... makar nisam 100% za sto bi tocno to upotrijebio... odnosno, bilo bi korisno kad bi to postao nekakav standard, odnosno kad bi svi mobiteli s kamerama znali to citati... procitao sam negdje i primjer - recimo clanak u nekom casopisu, i onda na dnu link na web + taj barcode preko kojeg prebacis link u mob, da ga ne moras rucno prepisivati. ili stavis takav barcode na svoju vizitku, pa je netko samo "skenira" mobitelom i dobije tvoj vcard. nelosa fora.
-
Ja sam na n93 sve isprobao ali nikad do sad nisam ništa iskenirao, a ovako i onako je glupost taj barcode reader barem meni.
-
doobd je u pravu,nije za obicne barkodove,i meni je zanimljivo samo ne znam gde bih nasao takve barkodove...