sestra dobila flat, treba sad stavit enkripciju.... kako?
molim korak po korak ;)
Printable View
sestra dobila flat, treba sad stavit enkripciju.... kako?
molim korak po korak ;)
cega? (10 znakova)
malo je to teško 'korak po korak' objasniti ovako ukratko, imalo bi se tu dosta za napisati, a stvar ovisi i o samom WLAN uređaju jer svaki ima ponešto drugačije sučelje i drugačije mogućnosti.
uglavnom, probaj pročitati nekoliko linkova (nadam se da ti engleski nije problem) pa se probaj snaći
popis linkova #1
popis linkova #2
ako što nije jasno oko terminologije, pitaj pa će ti se lakše moći tako objasniti.
ukratko koraci koji bi trebali pomoći
- postavi WPA ili WEP enkripciju
- isključi SSID broadcast i ručno kreiraj mrežu na računalu koje se na nju spaja
- onemogući DHCP i konfiguriraj IP adrese ručno ili ga limitiraj na 1-2 IP adrese koje može dodijeliti (ovisi koliko računala mislite spajati)
- postavi sve lozinke koje možeš postaviti za pristup uređaju, spajanje na net i sl.
- postavi MAC filtering samo na kartice svojih računala
ufff biće posla :D ok unutar ovih par dana cu to pogledat pa ako zapne (a ziher bude) posaljem SOS ;D
Ne kuzim se previse u to, no mislim da bi bilo dovoljno postaviti MAC filtering ako ti se ne da zafrkavati sa ostalim stvarima.
nope, mac filer nije dovoljan, za početak sakri ssid...a onda kreni od početka
Koliko znam, MAC je jedinstvena adresa mrezne kartice i ne moze se mjenjati ili emulirati. Ako sam u pravu, kako je moguce da se itko drugi spoji na mrezu sa neke druge adrese?
da,tako je zamišljena...no promjenit mac adresu nije teško...
http://www.nthelp.com/NT6/change_mac_w2k.htm
da, gotovo da i nema apsolutne sigurnosti.
svakako ne treba zaboraviti promjeniti pass na routeru :)
valja staviti i WPA pod obavezno. ja sam sebi napravio i limit na 3 IP adrese, jer mi toliko i treba.
Ako ti se neda zajebavat,samo stavi wpa (ili još bolje wpa2) zaštitu,ostalo ti skoro ni netreba. Koristi passworde s ovog linka https://www.grc.com/passwords.htm .
Jer ako se netko dovoljno kuži da zna probit wpa/wpa2 -mac filtering i ostale điđe su mu najmanji problem.
uz to i sakriven ssid je prilično koristan pošto mrežu nebi ni vidio ako ne hvata promet u točnom trenutku kada ga moji laptop i router izmjenjuju.
također je korisno smanjit jačinu signala na routeru ako ti nije potreban 100%tan