-
[E61i] Prvi dojmovi
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-s...okia/E61i/1/55
Na mobilnom svetu su objavili slike nove Nokije E61i. Ne znam zašto, ali stara E61 mi puno bolje leži, bar na slikama. Nekako je ljepšega dizajna, a o kameri na E61i bolje ne davati komentare. Brijem da je kao na mojoj E70-dobra stvar što postoji ali na tome sve staje. Kamera je (bar sudeći prema E70) lagana katastrofa.
-
Usrase jos jedan dobar telefon :(
trebali su ga ostaviti bez kamere.
na e61 me samo ponekad zivcira joystick; navipad bi bio udobniji, no raspored tipki na e61i mi je - blagoreceno - krivi ***ac..
-
meni se mobitel jako sviđa i da sam mogao birati između njega i e65 uzeo bi njega...
ali sada vidim da ima nedostatak...
HSDPA, bluetooth v2.0, stara verzija Symbiana...
da se razumijemo, ovo su perverzije i nenormalni zahtjevi :creep: , mobitel je fenomenalan...
mislim da ću zadržati e65 dok ne dođe mob sa Symbianom 9.5...
na 9.5 će se GPS, wifi, Hsdpa udomaćiti i biti normalna stvar, a slinit ćemo za wimax-om i digitalnom TV (hdtv?!)...
@diaboliq - po čemu je kamera nedostatak?!?! e61i je samo evolucija i ispravljanje sitnih greškica...
-
E61 je nastao - kao što sam i naveo - zbog onih kojima kamera ne treba i ne koriste ju; znači telefon sa svrhom; jedina HighEnd nokijina serija koja nema kameru (osim 2 modela). Ja govorim sa subjektivnog stajališta; iritiralo me mijenjanje moba svaka 3 mjeseca zbog nekog novog qrca u novom modelu. To tell the truth; to nikad nisam ni koristio. Jednostavno sam se zasitio toga.
Ne vjerujem da ćeš me razumjeti, ali tako me užasno živcira kamera na symbianu da je to nešto nevjerojatno. Čisto subjektivna stvar, ništa više.
ZAto sam i kupio e61; ponajprije ovu tipkovnicu ne bih mijenjao ni za kakvu drugu alfanumeričku; vodoravni ekran i preglednost - odlična, a ako nema kamere, automatski ima jedna manje stvar koja se može pokvariti (murphyjev zakon, ne?). Drugo - ako slikam, slikam digitalcem, slike smanjim na 320x240 ili VGA i prebacim u e61. Mobitelom gotovo nikad nisam slikao.
Razumio bih ovaj potez da su ubacili i blic u njega, ali ovako.. Ne znam.. Ne bih mijenjao svoju. Mislio dam da će biti revolucionarn(ij)a, kad ono..
Dakle, isključivo subjektivna stvar, ništa manje, ništa više..
U!U!U!U!U!!
Još nešto! Najiskrenije se nadam da ovaj tamni obrub oko tipkovnice nije plastika! Na E61 je sve metal (legura magnezija) osim dijela iznad ekrana (otvor zvučnika je metal) i poklopca antene. Ako su zaebali tipkovnicu i stavili je u plastiku, neće valjati.. *škrip*škriiip*
Mislim da je jedino NaviPad napredak u odnosu na "običnu" verziju..
-
Moram se sloziti s diaboliq-om. Imao sam E61 i moram reci da mi je to jedan od najboljih mobova ikad, jedinu zamjerku bi imao na velicinu uredjaja, ali kad sam ga uzimao sam znao da je velik. Ekran odlican, tipkovnica super. A sad dodati par noviteta i to kameru srednje kategorije, bez blica... i to mi je novi model? Ne hvala.
Uz to ne znam kakva je ta nova verzija Symbiana, ali meni je ova iz E61 bila pravo osvjezenja nakon N70. Sumnjam da se dogodio neki kvantni skok izmedju 9.1 i 9.2 verzije.
-
2 xian: ali moraš priznati da i bez obzira na širinu, u džepu jakne (unutrašnjem) je poput novčanika; u džepu trapki također. Baš zahvaljujući tome što je tanak.
Meni je ergonomski jako jako dobar i - kad si već spomenuo - u džepu mi je udobniji nego N70.
-
jedna novost na Feature Pack 2 koja mi se jako sviđa je unaprijeđen Active Stand by...
ima još dosta novosti, uostalom pogledajte si sami http://www.mobile-review.com/review/...0-fp2-en.shtml
-
Mobitel bi bio prava stvar da su umjesto kamere odlučili staviti HSDPA. E61 je još uvijek bolja solucija (pogotovo jer će izlaskom E61i dodatno pojeftiniti).
-
Promjenio sam misljenje o Nokiji E61 otkako sam se druzio sa Samsungom i600:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=39991
-
-
Na losije. Velicina stvarno nije opravdana a joystick ga vuce na dno. Svaka cast tipkovnici i ekranu, no i600 sam nosio u dzepu bez da sam znao da je tamo i bez sramote sam ga stavio na stol u kaficu :)
A da ne spominjem da ima 400 MHz procesor, kameru, HSDPA...
-
..da - i WM.. :(
Ja sam poludio s njim na Variu.. Symbian mi je upotrebljiviji (jednostavniji)..
-
WM Pocket PC je nekoliko klasa bolji od S60 Symbiana i ne bi se trebao usporedivati sa njime, a WM Smartphone ipak kaska sa S60 i nedostaju mu neke stvari no aplikacije za njega su i dalje puno profesionalnije od onih za S60.
-
Po meni ovaj E61i je samo malo evolucija E60_ke...
Koliko vidim tipkovnica se i ne razlikuje previše, jedino što su dodane dvije nove tipke (ona za imenik, na lijevoj strani, i multimedijalna tipka na desnoj strani) i kamera...
A sad, mogli su staviti ili bolju kameru ili bar blic, ali ako pogledamo neke novije Nokia modele (E65, N76 npr), oni također imaju 2Mpx kameru...
@diaboliq: pa to što E61 nema kameru to i nije neki nedostatak, imaš pravo, pogotovo ako imaš digitalac... Ali opet mi je dobro što su u E61i stavili kameru, ono, negje si , vidio si nešto "fora" ili smiješno, pa da nabrzinu poslikaš ako pri ruci nemaš digitalac... :spin:
-
2 ico: hm... tako sam i ja mislio da će mi nedostajati kamera na e1, ali niti jednom do sada si nije dogodilo da sam rekao "Damn, da barem imam kameru!"
Ionako većina nas nosi drugi mob uz sebe; ja sam imao KG 320 stalno, sve što bih uslikao, prebacivao bih na e61. Onda mi je KG dosadio i kao drugi telefon. A već skoro 6 mjeseci imam e61 i još uvijek mi je kao da imam neku novu igračkicu.. :)
-
Imam Nokiu E61i vec 2 mjeseca i mogu reci da se nebi vratio na nijedan drugi mobitel. Ne govorim gluposti jer sam prodao N80ie za kupiti E61i.
Jace strane:
- tipkovnica
- ekran (pogotovo za navigaciju)
- aktivni LED za pozive i SMS
- tanak
- baterija traje 4 dana bez 1/2 frke
- microSD su jeftijije od miniSD (u Italiji barem)
Lose strane:
- Kamera - katastrofa, ali ipak su je stavili
-
Sviđa mi se E serija, jedino me malo smeta širina mobitela, jer u ponudi ima sličnih uređaja koji su nešto uži. Ali to me ne bi puno smetalo.
-
- tipkovnica je bolja na E61, ovdje su tipke manje, plasticne i tvrde
- ekran je nekako bolji
- d-pad je bolji, no potvrda je bolja kod joysticka
- lijeva i desna funkcijska tipka su bili bolji na E61
- metalno kuciste je bezveze, samo magnet za otiske prstiju
- nema FP1... steta
- kamera suxa
- premalo novosti
Edit: Ekran na E61 ima zastitnu plastiku, jelda? Jer E61i to nema...