Nokia PC suite mi kaže da je memorija telefona ukupno 7,1 mb a slobodno svega nešto više od 1 mb. znam da bi mi trebalo bit dostupno nekih 2,5 mb ali gdje se izgubilo 1,5 mb kad nemam ništa u memoriji telefona?
Printable View
Nokia PC suite mi kaže da je memorija telefona ukupno 7,1 mb a slobodno svega nešto više od 1 mb. znam da bi mi trebalo bit dostupno nekih 2,5 mb ali gdje se izgubilo 1,5 mb kad nemam ništa u memoriji telefona?
uđi u galeriju-desni gumb(iznad onog crvenog)-pronađi stanje memorije i pogledaj kako je raspodjeljena memorija.
ja trenutno imam slobodno 5,1 MB.
jesi obriso one melodije, teme, zvukove. ako nisi možda zato imaš tak malo slobodne memorije.
sve sto je predinstalirano,obrisi pa ces tako osloboditi dio interne memorije.
Ja sam doslovno sve što se može prebacio na karticu, na memoriji telefona mi je zauzeto samo 350 kb, a slobodno bi trebalo biti sve ostalo, međutim ja imam slobodno 100 kb, gdje mi je 6 MB..... nemam više šta obrisat.....kako da to vratim? (nece pomoci ni novi firmware zato što sam ga stavio neki dan i ništa se nije promijenilo)
hvala!
ako si postavio veliku temu i ona zauzima mjesta (moja je 1.5 mb)
i na poruke se također troži memorija
Ne ne, tema mi je oko 300 kilobajta, sad mi je ostalo 100 kb, sad nemogu skoro više ni jednu temu primjenit zato što mi govori da imam premalo memorije, i nemam poruka puno...sve sam provjerio i pobriso...jednostavno kao da ima samo 2 MB sve skupa memorije...... nemam pojma gdje je to...
treban nać neki dobar file explorer za nokiee pa ću vidit šta se može sad mi se previše spava
Znate šta se meni čini, da svaki puta kad učitavaš neku temu da ti dio nje ostane u memoriji...ja sam stvarno dosta izmjenjo tema pa može bit da je i do toga......neznam....al šta da radim?????? :(
izvadi memorijsku i napravi reset,mozda pomogne.
A gdje se nalazi taj reset? ja sam samo našo vraćanje na tvorničke postavke, ali mi to nije pomoglo......
Probaj file system format opciju u Phoenixu pa ponovno flashati firmware. S tim da ne odgovaram na gubitak mobitela u slucaju da ga neispravno fleshash. Takodjer si pogledaj web browser i njegov cache, folder other u Galeriji i probaj si prekopirat temu na mem karticu pa ju primjeniti i restartati mob.
Ne bih ponovno mrdo po firmweru, imo sam nekih problema, sad imam v6.10 i OK je, brži je dosta i ima nekih sitnih promjena...
Ma čudna je ta memorija...
piše da je memorija telefona zauzeta sa 280 kb, to su mi Poruke, Aplikacije i Oznake.... Sad mi je odjednom slobodno 576 kb..a samo sam instaliro drugu temu...I sad odem na karticu pregledavat teme ( ne instalirat) i smanji mi se memorija na 222 kb.... wtf...ugasim ga i upalim, onda je na 623kb... KO KOG TU ZAJE.....?
Da bi prikazao temu, mobitel ju mora dekomprimirati u radnu memoriju, pa to valjda utjece na kolicinu slobodne memorije.
da da, ma kužim sve to, tu memorija varira do 500 kb, ovisi o temi sad....al opet ostaje pitanje gdje mi je ostalih 5mb.......? :(
ja sam imao fix ideju izvadit bateriju koja sluzi za održavanje memorije telefona, onu unutar kučišta, pa sam fino rastepel mobi i vidio da se baterija ne nalazi na mjestu gdje sam pretpostavio, sastavio mob i sad je u mobisu na servisu i nadam se da će mi uvažit garanciju
btw već sam ga par puta rastavljao i nikad ništ a sad koma ... pih
to ne radit