Ovako kaj znaći kada matiućna 2 puta sa zcvili samo izmedu prvog cviljenja i drugog je malo veci vremenski interval, i poslje toga nesto kao sirena non stop daje zvuk?! sta bi to moglo bit od ovoga?!
ploča je epox
LINK ZA MANUAL OD PLOCE
Printable View
Ovako kaj znaći kada matiućna 2 puta sa zcvili samo izmedu prvog cviljenja i drugog je malo veci vremenski interval, i poslje toga nesto kao sirena non stop daje zvuk?! sta bi to moglo bit od ovoga?!
ploča je epox
LINK ZA MANUAL OD PLOCE
Ako ti daje zvuk kao sirena to znaci da nesto nije u redu sa procesorom..
Ili ne sjedi dobro ili je neispravan, uglavnom procesor...
hm..pa radilo sve normalno, nigdje nije ni osmuden ni nista...
ps.ako je do proca.koliko dode polovni neki amd Athlon xp 2200+, jer ima kolega jedan pa da znam cijenu otprilike, jednostavno neznam radi cega bi on otiso, to je od frenda komp, i stavio je memoriju novu bio i od onda mu se nece komp palit, ni sa starom ni sa novom...:rifle: :rifle:
Nisam siguran dali je procesor jer mislim da kad nema procesora da ploca uopce ne reagira.Inace kad tak cvili sa vremenskim intervalima je ram.
postoje "tablice cvilenja" za određene vrste biosa...negdje
Moze biti i graficka ako cvili u intervalima, ali sirena bi trebao biti proceosr, koliko je meni poznato..
evo:
Pogledaj koji bios imaš (piše na čipu):
beep kodove imaš tu:
http://bioscentral.com/beepcodes/amibeep.htm
ako ploca cvili, problem ili hdd ili grafa... kad je proc onda se ni ne pali, a kad je mema, bude samo crni ekran (uobicajeno)...
Pa ta matična ima led dijagnostiku. Upali komp, gledaj što se ispisuje na onom malom led ekranu na matičnoj i vidi na kojem eroru stane. Opis errora nađeš u manualu.
Ali mogu ti poprilično sigurno reći da je problem do rama, a ako ti se ekran ne pali, to je to. Isto tako je i kod mene zezala nekada (epox 8rda+), samo to je bilo zbog overclocka. Savjet, ubaci staru memoriju unutra, izbriši cmos (nađi jumper u manualu i na ploči), pokreni. Ako ne radi, onda je nešto ozbiljno.
ako konstanto cvili i win se ne dižu RAM ošo
Da i meni je bilo tako nesto... maticna cvili izvadio sam radnu i ocistio gumicom za olovku brisati , laganu one cipove ...
ako je mijenjao ram moguće da je sjebao utor od rama pa probaj stavit u drugi utor
Ako je mjenjao ram nije morao sjebati utor nego na prstima ti doneseš dovoljno elektriciteta da ti on pregori.
kad bi se samo tako ram mogao sjebat nitko ga nebi nikad ni uzimao u golu ruku, ali nisam rekao da nije moguće
riješio sam problem, problem je bio u procu, a i matična ne radi sa novim procom, javlja isto, veli da je radna temperatura procesora 90 stupnjava pa se dize dalje, na drugoj ploci sam probo proc, stavio novu plocu i proc i sve radi...sve me ispalo 250 kn, niš strašno...hvala dećki
može close!
na zahtjev.....