Zelim da ostavim u mobu samo dva jezika, njemacki i engleski u m55, imam v11.
Instaliro sam siemens language editor 1.4. i kako to sada trebam da uradim!
Ja kliknem tamo na decompile i neznam sta onda dalje, moze mi itko pomoci???
Printable View
Zelim da ostavim u mobu samo dva jezika, njemacki i engleski u m55, imam v11.
Instaliro sam siemens language editor 1.4. i kako to sada trebam da uradim!
Ja kliknem tamo na decompile i neznam sta onda dalje, moze mi itko pomoci???
Kliknes na decompile, izabereš fullflash koji si prije toga izvadio i on te pita da spremiš taj file, jel tako? Nađeš taj file koji si izvukao, otvoriš ga s notepadom, i izbrišeš sve jezike koje želiš. Od onog jezika koji želiš ostavit mora ostat
;
;
;
na početku i dalje svi stringovi do sljedečih točkazareza.
Ali ja mislim da sam ti sve to opisao u pm-u...
A kako izvadim fullflash???
Treba ti npr. Unisiemens ili V-Klay ili bilo koji program za flashanje. Odaberi jedan pa ćemo ti objasnit na konkretnom programu, da se ne zbuniš sa općenitim uputama. Jednom kad savladaš postupak lako ćeš savladati sitne razlike između pojedinih programa.
imam oba programa, objasnite mi onaj koji je laksi, ili koji je lakse za objasniti, bio bi vam zahvalan!!!
Si ti procitao pm koji sam ti poslao pred par dana?
"otvoris v_klay i m55 tool(koje si skinuo sa www.siemensfreaks.com i u V_klayu ides na karticu flasher (na pocetnoj strani podesis model moba, brzinu (11500) i td.) i kliknes read memory (to ce potrajat 15-20 minuta) i kad se to ocita onda kliknes save to file (ili kako vec pise...).
Zatim otvoris language editor i klik na decompile language. U tome ces pronac fullflash koji si prije izvadio i spremit jezike. Kad to zavrsi, otvoriš tu jezičnu datoteku pomoću notepada i u nju umjesto jednog od jezika staviš hrvatski (koji ces isto skinut sa siemensfreaks.com). Spremiš promjene. Opet otvoriš lang edit i sad compile, odaberes jezicnu datoteku i fullflash. Sad opet otvoris V_klay (flasher) i klikneš open memory file i write memory, nesto ce te pitat, kliknes yes i to je to."
kad si spremas backup fullflasha, proporucam da ga spremis kao .bin file (mozes i kao fls) obzirom da više programa podržava .bin
Napravio sam fullflash!
I sad kad udjem u language editor, kliknem na decompile language,kliknem na fullflash i nista se nedesi!
Ja bi volio ostaviti njemacki i engleski jezik, al neznam kako doci do tog brisanja itd.
Evo sta mi se desava!
Kliknem na decompiler, i uzmem onaj flash koji sam skinuo, i tada mi se pojavi Save decompiled LGpack as..., i sad tu neznam sta da radim, koje god ime upisem nece, uvijek mi se pojavi unknown phone flash, zasto to???
sad nista nekuzim!
Kliknes "decompile lang pack", otvori ti prozor da odabereš fullflash, označiš onaj koji si izvadio, pritisneš open, onda ti otvori drugi prozor da spremiš lang pack, oda napiše decompiling i kad to završi, izađes iz lang edita, pronađeš taj izvađeni jezik, otvoriš ga u notepadu, i brišeš jezike koji ti ne trebaju onako kako sam ti gore napisao.
Mozda imaš staru verziju koja ne podržava m55, treba ti 1.4. Ja nikad s tim nisam imao problema...
Ljudi, ja neznam al kod mene nece da radi taj language editor, neznam zasto, jer kad hocu da ga decompaliram, ono mogu ga otvoriti, al kad mi se pojavi onaj drugi prozor, ja izaberem mjesto, kliknem spremi, i meni se pojavi error, i pise mi unknown telefon flash!
zasto to???
Jel mozda moze poremetit to sto imam puno melodija u mobitelu ili nesto drugo???
Il je mozda do firmware, kod mene je v11.???
Imam V-klay 2.5 i language editor 1.4!
Imam i Unisiemens, al tu nema flashiranje za novije mobitele???
Neznam sta da radim, jucer se mucio jedno 5h, i nikakvog rezultata!
moze biti da je to zbog verzije 11. nisam siguran, ali je moguće, jer je u verziji 11 ispravljen bootcore bug, pa ga mozda zato nece da otvori...
To nema nikakve veze sa kolicinom melodija, slika i sl...
A ima li nacina da vratim v.10???
ne mozes :(
Uvijek je bilo problema kod downgrade-a, a kod novih mobitela, to i ne mozes.
Bilo bi dobro, kad bi recimo zakljucani M55 sa v11 mogao spustiti na v10, pa ga otkljucati bez test pointa :)
To je najvjerojatniji razlog, jer i kod drugih modela neke verzije softvera ne mogu se dekompajlirati. Program je dobar ali ga još treba usavršavati.
Pokušaj otvoriti fullflash sa nekim Hexeditorom pa skužit gdje se nalazi language pack i tako izbrisat nepotrebne.
probaj sa winhex-om. meni je to jedan od boljih hex editora. a imas i carack za njega na mojoj stranici...
evo provjerio sam. u direktoriju gdje si instalirao lang editor, postoji slged - configuration settings file. Otvori ga, pa ces viditi koji su svi modeli podrzani. Naime podrazan je i M55, ali samo v10 (za sada). Sigurno ce brzo nova verzija vani sa podrskom za nove verzije fw-a i nove modele.
Za sada probaj sa nekim hex editorom kako ti je predlozio sljaka
a sta se nemoze vratiti mobitel na staru verziju softa ako mu roknes unutra full flash?
Pa normalno da može, samo mislim da on nije izvukao fullflash sa v10...
pa ima ga na netu
ne moze. nije to to. fullflash i firmware nije isto
hvala vam projatelji!
Ma sacekat cu malo, ta nije mi hica da oslobodim odmah memoriju, hehe, cekat cu kad ce novi firmware, hehe!!!
Hvala vam sto ste mi pokusali pomoci
Downgrade se može napravit, ali postoji velika opasnost da sve ode k vragu. Radi se samo u krajnjoj nuždi i uz veliki oprez. Ne bi to preporučil nekome bez debelog iskustva.
mislim da cak kod novijih verzija fw-a koji su bez bootcore bug-a se ne moze napraviti downgrade. bar ne za sada...
Ja sam radio downgrade kod c55, i uspjelo je, ali stvarno moras znati sto radis i kako. Ne mozes samo sa winswupom staviti nižu verziju i to je to...