-
nekoliko pitanja za SL45
Pozdrav svima!
Da li neko zna odgovor vezano za slj. pitanje:
SL45 komunicira sa V_klay-om normalno, ali sa Java aktivatorom nikako!Pokusavao sam promjeniti brzinu COM porta i u programu i u Device Manageru kao i broj COM porta (com1,com2,...).
Kabl sam napravio po shemi, radi sa Siemens Data Exchange-om perfektno,upisuje na MMC bez problema(doduse veoma sporo).
U cemu je problem?
Druga stvar:Prebacivao sa MP3-ce pomocu kabla za ME45 i za jednu pjesmu trebalo mi je oko 20 min.(cca 4MB) dok mi je sa kablom koji sam napravio za Sync Station taj isti postupak trajao 6-7 min.Da li je ovo normalno.Nije valjda da traje toliko dugo.
I Treca stvar:
Setup/Device/Display/Screen Style: pa sta radi taj screen style? Kod mene nista,a takodje i kod mog prijatelja na drugom telefonu.Obojica imamo svoje MMC.Probavali smo i zamijeniti MMc-ove ali nikakve koristi.
Unaprijed hvala za sve odgovore!
-
1 koja ti je verzija fw-a? ukucaj *#06# i vidi to. Koju verziju java aktivatora imaš? Ako je aktivator za v56, a tebi nije verzija 56 onda je naces moci aktivirati.
prebacivanje mp3-a preko serijskog kabela ide jako sporo (napravi si ili kupi USB za seriju x45, ici ce puno brze)
Screen style. Probaj ga promijeniti, pa onda ugasi mob, pa ga uplali. Tu mijenjas uvodnu animaciju, mozes je i sam napraviti ;)
-
mozda jeftinije da kupis usb mmc reader
-
-
Verzija mi je 56, upravo svjeza i radi perfektno. U meniju surf/fun imam javu, iako nisam koristio java aktivator koji posjedujem za verziju 54.
Sto se tice screen stylea, pritisak na tipku select ne desava se nista.
Koliko kosta i gdje mogu nabaviti usb kabl?
-
Ako imam opciju Java pod Surf/Fun da lim treba taj Java aktivator uopste?
Sa druge strane,kako se pravi taj USB kabl?Gdje ima shema?
-
ne treba ti aktivirati javu ako ti je vec aktivirana, a ako imas javu opd surf/fun onda ti je aktivirana. sad samo trebas recimo midlet x (jar file) staviti u X folder i njega kopirati na mmc u java/jam folder.
Onda samo odes pokreniti midlet pod surf/fun/java izbornik