zanima me da li oni mobiteli koji imaju 42 kan. mel. imaju primjetno slabiju kavlitetu zvuka od onih sa 72 kan. mel.:fish:
Printable View
zanima me da li oni mobiteli koji imaju 42 kan. mel. imaju primjetno slabiju kavlitetu zvuka od onih sa 72 kan. mel.:fish:
Osjeti se lagana promjena u zvuku...
To sam primjetio na k800, odnosno w850...
dobro ali to znaci da oni sa 72 imaju bolju kavalitetu zvuka nego oni sa 40 i jos sa megabasom?
Da pojasnim: mobiteli sa 72 kanala mogu odsvirati 72 note istovremeno, dok oni sa 40 kanala mogu naravno samo 40 nota. Doduse, pitanje je gdje ces naci ringtone koji stvarno koristi svih tih 72 kanala; IMHO i 40 je dovoljno za prakticnu upotrebu, pa cak i 24 (toliko imaju T630, T300 i jos poneki). Sve ovo se odnosi iskljucivo na MIDI melodije, znaci nema nikakve veze sa sviranjem MP3, AMR, WAV i ostalih formata, a takodjer nema veze ni sa megabassom. Znaci rijec je samo o mogucem broju istovremenih tonova, dakle kvantiteti. O kvaliteti je tesko govoriti, jer to je ipak MIDI...
IMHO, tako da ih sve poslusas. :)
"Kvaliteta zvuka MP3-a" je po meni prilicno individualna stvar, pa je najbolje da sam odredis koji je tebi najbolji.