Kako to napraviti ali uzmimo u obzir da je Vista na njemackom jeziku .....
Printable View
Kako to napraviti ali uzmimo u obzir da je Vista na njemackom jeziku .....
ubaciš cd od xp-a butaš ga i instaliraš xp....jednostavno
je a jel si procitao da je VISTA NA NJEMACKOM KOJI JA UOPCE NEZNAM .....
Second problem: u biosu mi nudi opcije za botanje to je na laptopu Acer Aspire 5101....
ovako;
Instalacija Windows XP-a
kolega nije problem instalirati windowse XP to vec svi znaju, ali ovdje je VISTA I to jos Na NJEMACKOM JEZIKU.....ok??? i koliko sam uspio vidjeti nije isto jer ako ja ubacim cd nece ga on sam odmah boot-ati iako stavim da mi je IDE-1: cd rom....
po defaultu je stavljeno da boot-a sa DVD ali kad smo ubacili cd nema nicega uopce se ne pojavi autorun mozda bih ga i mogao pokrenuti u windovsima ali kako onda formatirati disk(tako nisam nikad radio)???
a jel pritines bilokoju tipku da pokrenes taj autorun? ako ti je win cd bootabilan, a vjerujem da je i ako ti je kao 1st boot device u biosu namješten cd-room, prilikom restarta, za vrijeme dizanja sustava, mora ti izbacit poruku "press any key to boot from cd-room". ponavljam, mora, ako je sve kako sam napisao. dakle, nema veze što je vista na njemačkom jer ti teoretski ni ne podižeš vistu.
iz jednih windowsa, ne možeš instalirati druge na istu particiju nego samo na neku drugu, i time radiš dual boot.
kao sto rece kolega
ivstojic
ako ti ne buta onda ti ne valja cd od xp-a ili sam citac na racunaru.= Citat =:
ne nudi ti ili nudi ti ???
pa izmjeni first boot device i baci cd od xp i rokni restart.
pozdrav
Da..imaš pravo.Zaboravio na dual boot.
PA točno to kako si mu ti rekao u svom predzadnjem postu.Ali ako mu je cd od xp-a home made ili s neta možda i nema boot-a.
takvu zajebanciju sam ja imao sa sony-vaio, iz njemačke. nije htio niš primit (normalne XP win) bez originalnog engleskog ili njemačkog cijelog instalacijskog cd-a. al ak imaš njemački ints. cd onda niš nisi napravio. nađi na netu cijeli inatalacijski cd, downloadaj drivere sa laptopove stranice pa probaj tak. :vamp:
ali nece mi dopustiti da ins ... windovse ... ne dopusta da se ins. !! tako da ta opcija bas i nece igrati ....
ajde daj drugu ideju..-.
jel imaš originalni instalacijski cd???
nemam ....al jel mislis od Viste ili od XP???
od laptopa!!
ja mislim da ti nas ovdje jebes.... nadji ispravan cd gurni u tu svoju kantu, kad ti podje buatati pritisni bilo koju tipku na tastaturi i slijedi upute. Jos jedna solucija ti je da ubacis start ap disketu od 98 ili me i srusis sistem preko nje, ali ako ne znas ovako preko cd-a onda ti ne preporucujem da to radis dalje je obrisano
take it easy sa emocijama ;)
nema nista....to je neka voda iz svabije...znaci onda nista ...jos cu probati prebaciti boot ako i onda nista treba ga baciti .....
HVALA SVIMA ALi problem je rijesen ...vidimo se do sljedeceg problema ....
gle, prvo uđeš u bios, uključiš boot-1 CD, staviš win XP, restartaš, ne stiščeš repair nego novu čistu instalaciju, još bolje je i da obrišeš particije i napraviš nove, itd.... sve treba formatirat. skini drajvere za taj laptop s neta.
još ti je čišće da bootaš 98icu sa disketom i sve formatiraš, pa onda na XP.
problem rješen, daljni postovi nepotrebni.