Nekidan sam zamjenio 2 plocice od 256 za jednu od 512 MB rama. Marka je neka D-data, tako nesto. sad, ako kupim jos 512 Kingmaxovih, hoce li raditi normalno? Zato sto su razliciti proizvodaci ili moram bas kupiti istu od D-data?
Printable View
Nekidan sam zamjenio 2 plocice od 256 za jednu od 512 MB rama. Marka je neka D-data, tako nesto. sad, ako kupim jos 512 Kingmaxovih, hoce li raditi normalno? Zato sto su razliciti proizvodaci ili moram bas kupiti istu od D-data?
Ma radit će normalno.Imam i ja tak 3 pločice od raznih proizvođača.
Jedino ak nisi miksao ram-e i ddr-e...lol;D
Ma radit će.:beer:
Trebali bi raditi - savrsheno.
Napominjem ovo..."trebali bi" jer...znalo se dogoditi da su 2 plochice RAM-a identichne po kapacitetu, brzini ali....jedna radi a druga - ne.
Zashto? Zvuchat che glupo ali...problem bude u...matichnoj plochi. Toj i toj plochi jednostavno smeta ta i ta marka RAM-a (najchesche latencije iste) i eventualno tek flash MBO-a pomogne.
Ne zhelim te ovime prestrashiti, samo ti napominjem da postoji i ta moguchnost.
Ali...da se vratim na onu pozitivnu stranu: ljudi znaju u svojoj mashini imati npr 4 keksa memorije i svaki je...druge marke, a sve radi - savrsheno.
Ne vjerujem da chesh imati problema sa mixom A-Date (D-Data ne postoji ;) ) i KingMaxa :beer:
OK, thx :thumbup: ma samo da mi radi, necu nista clockati. ma prije sam imao jos na starom komp SDRAM koji nije htio raditi sa drugim plocicama :)
nedavno je stavljen novi bios na maticnu pa valjda nece biti problema
Dogadja se da se neki proizvodjaci ne podudaraju, i ja sam par puta tako prosao, al kako je sve novije, nisam imao takvih problema, sve radi super...
pazi samo da ti je frekvencija rama ista. Moji su obodva na 667mhz, a jedna pločica je kingmax, a druga apacer
ja mislim da je bitno kojeg su takta
one će radit 100% a hoće li radit u DC-u to je već druga priča, i frekvencija isto nije bitna samo ne smije biti veća od dopuštene jer ako stavi dva keksa s različitim frekvencijama uvijek će radit po onoj sporijoj
heh...
ovako... ako imas AMD-a i onda DFI plocu radije uzmi istu memu jer se dfi ne slaze sa punooo memorija (imam ja iskustva sa tim i sad imam A-datu).
no ako je stvar u Intelu, njima je "svejedno" koji je ram. eh sad je pitanje DC-a... mnoge ti memorije ne zele radit iako su nazivno iste u dualu zbog cipova koji se medusobno "kolju". ako ces vec stavljat u DC onda kad budes uzimo pogledaj na ramu jesu li ti cipovi isti ko na prvoj memi (ako kupujes putem web shopa onda zamoli ljude tamo da ti posalju te i te cipove onosno memu s odgovarajucim cipovima).
al ako ne patis za klokanjem onda ti je rad u dualu bas i nepotreban jer nista brze neces osjetit