Kako kontakte iz adressara u OE prebacit u neki normalan običan folder? U OE ima opcije export vCard al omogućava da se samo jedan po jedan kontakt prebace-što je suludo radit sa preko 200kontakata.
Ima li ko kakvu ideju, bila bi zahvalna!
Printable View
Kako kontakte iz adressara u OE prebacit u neki normalan običan folder? U OE ima opcije export vCard al omogućava da se samo jedan po jedan kontakt prebace-što je suludo radit sa preko 200kontakata.
Ima li ko kakvu ideju, bila bi zahvalna!
a da ih probaš označit sve(ctrl+a) pa export csv? ne koristim OE, nego thunderbird, al suludo je da ne ide na sličan način kao u MT-u...
E da, naravno isprobala CTRL+A al tad pri pokušaju exporta me opominje da je moguće samo vCard jedan po jedan prenjet. Suludo al istinito
ok, onda nemoj vCard, exportiraj csv(sad sam provjerio, i radi).
odi na adresses-u novootvorenom prozoru klikni na shared contacs sa lijeve strane, a sa desne ih označi sve (ctrl+a). odi na file-export - other adress book - tu stavi text file(comma separated values) - i klikni na export - klik na browse, odaberi lokaciju gdje ćeš spremit, pod file name ime datoteke, a pod save as type, preporučam(comma separated values(*.csv - možeš otvorit u excellu) ili text files(*.txt - možeš otvorit u notepadu)) - klik na save i to je to.
ja sam sad napravio *.csv, i sve lijepo otvorio u excellu, poslagano je u tabličnom formatu. svi kontakti naravno.