Dilema je možda stara ali cijena više nije. Olympus se može kupiti+torbica,256MB card za cca 2350 a Canon je oko 3000 kuna. Je li vrijedi te novce i sto je toliko bolje? :wall:
Hvala svima unaprijed:
Printable View
Dilema je možda stara ali cijena više nije. Olympus se može kupiti+torbica,256MB card za cca 2350 a Canon je oko 3000 kuna. Je li vrijedi te novce i sto je toliko bolje? :wall:
Hvala svima unaprijed:
Zar nitko nema neki pametan savjet. Molim svakako javite se.. Cekam bebu za cca 10-ak dana i do tada moram imati jedan compact model (jer mi treba i za putovanja). :wall:
o bože svejedno je... ako misliš slikat ko profesionalac treba ti puno bolji fotić od ta 2 stativ i tak...
ako ti treba za bebu i društvo i da je lijep uzmi mjua...
Nije bas svejedno - posebno cijena.
Ljepota nije bitna. Mozda kvaliteta video zapisa treba prevagnuti. Koliko je 30 fps kvalitetnija od 15 fps kod mjua?
U svakom slučaju hvala.
joj to ti se i nevidi... a ako misliš snimat kupi kameru...
prvo oćeš fotkat sad ti je snimanje bitnije lol
fotić nije za snimanje... tako da... i što više fps-a to više papa memorije...
a razlika je nikakva...
Po meni...ludost je utopiti 3000 kn u ovakav aparat. Za taj novac...
Mislim stoji cinjenica da postoje razlike od modela do modela i sto se konstrukcijskih rijesenja tice i sto se tice optike i opcija koje aparat nudi korisniku, ali rezultati su poprilicno slicni.
Oprobao sam prilicno mnogo ultra compact digitalaca i mogu reci da je prilicno tesko u savjet ukalkulirati i ono sto aparat nudi i ono sto korisnik trazi i cijenu...jer i cijena cini prilcnu razlku...zar ne?
Npr. cura mi koristi Benq DC E520...i ne mogu reci da je aparat znatno losiji od Canon ili Sony ekvivalenta...OK...nesto losiji jest, ali je i 500-700 kn jeftiniji, sto je u ovoj klasi prilicna kolicina novca.
Ukratko, dva aparata koja si naveo su u vrhu ponude proizvodjaca u ultra compact klasi, dakle za koji god odlucis ne mozes pogrijesiti. Sto se videa tice 30 fps, je naravno i primjetno bolje od 15 fps, ali niti jedno niti drugo nije dovoljno dobro da bi time snimao dijete ili pogotovo porod (ekipa u zadnje vrijeme brije na to :) )
Moja odluka bi u ovoj dvojbi bila Olympus.
Covjece...ovo je bilo lako... :D ...kad bi se svi ovako lako dali nagovoriti :D
Salu na stranu...pokusavao sam naci linkove na neke teme na forumu na kojima sam bas objasnjavao taj omjer ulozeno dobiveno u ultra compact klasi...ali nije mi uspjelo (sramota...ali sto ces kad previse pisem :) )
Bit svega je da ti modeli u ultra compact klasi lice kao jaje jajetu, svi su manje vise slicnih performansi i slicnoa izgleda. Svaki proizvodjac ima svoje karakteristicnosti i na tome bazira svoj image i na taj nacin zadrzava vjerne kupce.
Realno gledano...kupnja foto aparata u ovoj klasi najneisplativija je kupnja, jer za prilicnu kolicinu novca kupac od aparata prilicno malo dobiva, gledajuci iskljucivo fotografske mogucnosti aparata. Istina je da kupas kupnjom aparata u ovoj klasi kupuje i image koji odredjeni modeli nose...kupuje na neki nacin i lijep privjesak, foto aparat koji je dizajniran da bude ukras uz svaku zensku torbicu ili svaki muski dzep. Dobiva proizvod koji ce mu pruziti prihvatljivu kvalitetu fotografija i mogucnost da zabiljezi trenutke koji su mu vazni, koji ce biti male mase i malih dimanzija i stoga vjerojatno uvijek uz korisnika.
Na poslijetku...ipak najbolji je onaj aparat koji najvise koristimo i svakako je neumjesno govoriti na nacin da se omalovazava nekoga tko zeli kupnju iskljucivo u ultra compact klasi ili da se deklarira kako takav o fotografiji nema pojma. Jednostavna cinjenica jest da ce necije fotografske potrebe potpuno zadovoljiti i jedan pripadnik ultra compact klase i u tome nema nicega losega. Lijepo je biti toliko realan i prosuditi svoje potrebe ispravno.
Tako u konacnici dolazimo do zakljucka kako je najbolji upravo onaj aparat sa kojim ce korisnik biti zadovoljan. Vjeruj mi neces biti nista zadovoljniji sa Ixusom u odnosu na mju a 100 eura razlike radje dobro zapij i pojedi sa ekipom kad se klinac/klinka rodi :beer:
Sto se videa tice...ako zelis nesto gledljivo...kao uspomenu...kamera ti je jedini izlaz i realno i potpuno rijesenje!
Danas bio u gradu i sad nemaju vise ni jedan - moraju ga naručiti :wall: (vjerojatno bi u Zgb našao, Pula - selo).
Što se tiče image s aparatom ultracompact klase to sam davno prerastao. Najbitnija mi je veličina te nošenje u džepu (znam kako je bilo sa starim aparatom. Neda mi se ga se vuci sa sobom - zadnji put sam ga koristio ...hmmm ...:zzz: )
Kad si već spomenuo kameru dolazimo na puno dvojbi (DVD,HDD,mini DV ili stara dobra traka). Kad sam to malo pregledavao tek sam tu bio izgubljen. U jednom trenutku sam izabrao kameru ali me frend odgovorio.- kaže da ja nisam za to (neće mi se nosti torba, pa prebacivati 30 GB u kompjutor - imam li ja uopće 30 GB slobodnog prostora na HDD laptopa - pa nemam, itd ja ostao bez kamere)
To je bio prije 10-ak dana a kamera: Sony DCR-SR90E.- cijena oko 6000 kn.
Bit će klinac i dobro će se zaliti :beer: :drink: i pojesti :eat:
IXUX 850 je dobar, ali Panasonic je :love:
http://www.bmfoto.co.yu/review/IXUS8...US900_FX01.php
Olympus zaboravi
:wave: