Ovako treba mi program s kojim cu izvaditi tekst iz skeniranih stranica ili PDF ja sam to negdje vidio u Bug-u ili negdje a neznam gdje a sad mi je to vazno ...MOlim vas za POmoc i PUNO PUNO HVALA
Printable View
Ovako treba mi program s kojim cu izvaditi tekst iz skeniranih stranica ili PDF ja sam to negdje vidio u Bug-u ili negdje a neznam gdje a sad mi je to vazno ...MOlim vas za POmoc i PUNO PUNO HVALA
Stari, pazit na naslove bez obzira kak ti je to hitno!
To što traiš se ztove OCR (Optical Character Recognition) i postoji dosta free verzija, kao i onih na plaćanje. Recognita pada na pamet kao jedan od najboljih, a inače jedan fini gospon zna puno o tome. A zove se (click here)
ABBYY FineReader 8.0 Professional Edition evo ovo nasao i to se valjda mora "platiti" ....ali jos gledam !!
To ti je super program, ja ga koristim...
Kod free verzija obično postoje problemi sa hrvatskim jezikom. Uz neke skenere (Mustek, čini mi se) dolazi ABBY Fine Reader pa se raspitaj ako netko ima takav skener.
ABBYY ima podršku za hrvatski jezik. Samo ću reći torrent. Najbolja opcija kod abbyya za razliku od nekih besplatnih je ta što abbyy recimo ako skeniraš knjigu, po odlomcima, automatski zna gdje je skeniran koji odlomak i on ti tako pravi dokument ( recimo word dokument ) koji kad otvoriš na računalu ima ientičan raspored kao u knjizi...
ABBYY ima toliko dobru podršku za hrvatski da još uvijek koristim verziju 4, iako je aktualna 8.
Ja sam si skinuo ovu verziju i jebena mi je tj trebala mi je ponajvise u fazi PDF i super radi...
AK sam vas skuzio, to je program s kojim skeniram neki tekst i onda mi taj program spremi taj tekst u wordu? I to ispadne kao da sam ga pisao?
Treba bi hrvatski jezik za abby. Gdje skinit to???
...nadam se da imaš ver.8...
http://www.abbyy.com/finereader8/?param=44967
...ideš - a provjeriti na službenim stranicama proizvođača??? ;D