Dakle,zanima me može li se ikako poboljšati kamera na nekom mobu.Negdje sam pročitao da se može,a i jedan lik mi je rekao da je on na svom mobu poboljšao VGA kameru na 1.3 Mpx.
Printable View
Dakle,zanima me može li se ikako poboljšati kamera na nekom mobu.Negdje sam pročitao da se može,a i jedan lik mi je rekao da je on na svom mobu poboljšao VGA kameru na 1.3 Mpx.
Hm... Kod digitalaca je moguće recimo slikati sa većom rezolucijim pomoću interpolarizacije... I ispada da je slika kvalitetnija (veće rezolucije), a sad koliko je slika uistinu bolja, to neznam...
A kod mobitela, znam da je za Nokiu 6600 koja ima VGA kameru postojao program koji bi uslikanu sliku povećao na rezoluciju od 1,3Mpx... Ali kvaliteta slike i nije bila nešto posebno...
Znači,ne može softwerski,a hardwerski
Konkretno mi je taj lik rekao da je na svom K700i poboljšao kameru na 1.3 mpx,pa sam mislio da se i na mom može nešto slično učinit.
Mislim da ti taj lik prica lovacke price.....Moguce je samo onako kako ti je Ico rekao
A znači riječ je o K700... to je druga priča...
taj mob je imao mogućnost interpolarizacije slike pa je mogao slikati u rezoluciji: 1280 x 960 pixela... (to je cca 1,3Mpx)
Ali kvaliteta slike i nije baš... kada usporediš sliku slikanu sa k700 na toj rezoluciji i recimo sa 6630 na sitoj rezoluciji vidi se da je slika sa 6630 bolja... :spin:
A može li se stait nova,bolja kamera?
Btw,imam nekih problema sa postanjem.Ne da mi da nešto napišem.
kad napišeš veliko š izbriše ti sav tekst iuza pa nemoj pisat veliko š imaš obavjest od jokera
i to se može samo softwerski a stavit novu kameru NE zbog čipova matične.....
Problema sa postanje imaš zato što ti je vjerojatno prvo slovo veliko š...
Treba obavijest pročitati...
Pa onda editiraj gornji post... Ali bez velikog š...
No back on topick:
što se tiče stavljanja bolje kamere, mislim da je to ne isplativo jer bi trebalo napraviti hardverske promjene i sve uštimati da radi kako spada... a možda bi se i u softu nešto trebalo mijenjati... :-/ :jehon:
Ma ko bi se s tim isao zezat? Kupi k750 ako hoces dobre slike (prebaceno na komp) ili panasonic vs3 ako hoces da na ekranu moba izgledaju odlicno, ta 2 nisu skupi (pogotovo panasonic)... A k700 je tvornicki tak, to te neko zaje. kamera je vga i to i pise na kucistu a softverski je slika povecana na rez oko 1.3mpix ali je kvaliteta žnj!
...to su lovačke priče - jednom rječju - kameru što se tiče rezolucije ne možeš poboljšavat...znači ni jednu, ama baš ni jednu kameru koja je na mobu ne možeš zamjenit za bolju... usputno rečeno, ak ti je do slikanja, kupi si digitalac, neki kompaktan, malen...a ova se tema zatvara jer je problem riješen , a nema osnove da ostane otvorena jer je to jednostavno NEMOGUĆE...