GTalk, Firewall i dvije nabijene tipkovnice
Dakle počelo je ovako:
Jučer sam imao problema sa Mirandom, uglavnom, nije radila kako treba, pa sam ju maknuo i instalirao Trillian. Nakon instalacije trilliana, sve je radilo kako treba, ali nikako nije htio slati i primat fileove, svaki oblik transfera podataka je završio neuspješno. I tako sam ja otvorio postavke firewalla, mrdao, namještao i nekako namjestio da kompletan transfer radi. Ujutro skužim da je nekim slučajem blokiran GTalk, i to kao aplikacija koja mi non-stop radi u pozadini, i kao Quick contact u firfefox browseru. dakle, mozilla radi, trillian radi, ali gtalk više nikako, kako god podesio firewall. i ako ga isključim, gtalk također više ne radi, tj. logira se, al nema kontakata, kao da nitko nije online, a znam da je, provjereno.
Evo screenshot firewalla, enableao sam sve In i Out aplikacije koje nisu na popisu, i posebno još GTalk u svim smjerovima, al neće. Napravio sam i system restore na jučerašnji dan u vrijeme kad je radilo al uzalud i to. 99% sam siguran da je do firewalla, jer se uspije logirat, al ulaza nema, pa bi molio nekog tko zna koji je In i Out port da ga napiše ovdje, jer ja više nemam živaca za ispitivanje.
http://img151.imageshack.us/img151/5663/clipis4.th.jpg