Kad iskljucim hard iz kompa (kad iskljucim napajanje i ATA konektor) i ponovno ga vratm vise mi nece bootat s njega i moram ga formatirati i reinstalirati windowse da bi radio normalno.
Zbog cega mi nece bootati ??????
Molim vas pomozite mi!!
Printable View
Kad iskljucim hard iz kompa (kad iskljucim napajanje i ATA konektor) i ponovno ga vratm vise mi nece bootat s njega i moram ga formatirati i reinstalirati windowse da bi radio normalno.
Zbog cega mi nece bootati ??????
Molim vas pomozite mi!!
Da nije uključen možda nekakvi raid ili nešto?
Radi li se o sata ili pata disku?
vuce na neki tak ata sata problem da .
ja sam svoj ex hard u toku rada u windowsima istekavo iz napona(onaj molex konektor) :eek: i dalje je radio , mislim nakon restarta. (nisam namjerno,long story)
probaj kad mices tak hard skroz ugasit komp iz struje dakle onaj prekidac iza na kucistu stavi na 0 i onda makni.kad vratis sve kak je bilo , stavi opet na 1 i onda probaj pokrent komp.
Jesam to sam radio, uvijek ga potpuno isstekam ali opet isti problem.
Rijec je o PATA disku
moguc je onda malfunction diska , odn da ti disk porucuje da mu je vrijeme za penziju.
velim , ja sam ga istekavo usred rada u windowsima , i sve bilo poslje ok.
isto PATa , WD marka.
sam mi nemo jrec da ti imas maxtora il stariji IBM , sve jasno onda http://www.verabrandes.de/lachen.gif
Stvarno nemam pojma što bi mu moglo biti...
Jako čudan problem.
Događa li ti se isto kada isključiš računalo iz struje?
Probaj istu stvar napraviti na drugom računalu.
Moguće da je problem u biosu matične...
Obavezno isprobaj na drugom računalu da isključiš grešku diska, odnosno matične...
I u biosu isključi sve što ima neke veze sa nekakvim raidom i sl.
moze bit do ploce. a i nemora, skini g-disk pa ga fino snjim formatiraj, i koji bad sector makni ak ima, ako nejde tak javi se na PM!
e ovo je ludo....nizam ni znao da se moze
heh al to i nema prvise smisla, i da jest boot device changed, opet bi trebalo radit, probaj u biosu najestit priority harad na 1mj i 1st boot device hard... nadam se da ces nac di je to dvoje.