Neupućeni građani u raljama T-COMA
Potaknut diskusijom NEUPUĆENI GRAĐANI U RALJAMA OPTIME, odlučio sam otvoriti ovu raspravu, ali ovaj put za drugog operatera: T-COM.
U topicu o Optimi piše se kako zaposlenici love potencijalne klijente na ulici, te da time šire svoju popularnost i usluge među penzićima.
T-COM nije daleko od toga. Svojim skupocijenim reklamama radi istu stvar.
Sjećate li se reklame s Ipodom? Oni su vas na taj način znali pridobiti. Znalo se dogoditi da ljudi uopće nemaju točno pojma što je taj ADSL: znali su da to služi za Internet, ali čim su vidjeli Ipod, htjeli su njega, zato su odmah znali otići do T-centra kako bi potpisivali ugovor, ponekad i bez da ga pročitaju. Ili, bolje rečeno-SKORO UVIJEK...
Meni se osobno dogodilo da sam potpisao ponudu za web n walk (T-mobile), te tek nakon toga dobio 4 stranice uvijeta i obaveza, ali to se može dogoditi svakome...mala ljudska greška...NJIHOVA!
Svijet tehnologije je svijet kojeg obožavam, zato se i nastojim uvijek informirati o raznim ponudama kod svih operatera, zato i jesam ovdje.:)
Ali, zamislite one penziće koji trče u T-centre i žele Max TV, pošto je ta usluga relativno jeftina, a na kraju im kažu da moraju imati ADSL... Ista situacija se može dogoditi i mlađem neupućenom korisniku.
Nadalje, T-com je počeo uvesti nove usluge kako bi korisnici bili zadovoljni.
Sa relativno malo novaca, imamo OTPRILIKE neograničeno telefoniranje u T-COM fiksnoj mreži. Ali ako zbrojimo mjesečnu naknadu i naknade za uspostavu poziva, možemo zaključiti da to "besplatno", ipak to nije, već je to samo drugi-lukav-način kako bi se došlo do profita.
Želim razjasniti da ovo NIJE napad na T-COM. Time želim samo reći da svaki operater ima svoju marketnišku strategiju: Netko zove ljude na cesti da potpišu ugovor, a netko ih mami u svom ugodnom ambijentu-da to isto čine.
Odluka je na vama- Netko nudi MP3 player, a netko cijene bez dodatnih troškova...
Izaberite ono što vam se najviše sviđa...
Ja sam za rušenje monopola i slobodno tržište sa što više operatera.
Čim ima više konkurencije, to sam ja zadovoljniji kao korisnik- jer JA mogu birati-jeftinije.
Zahvaljujem na pažnji što ste pročitali moj, možda dugačak tekst. :)
P.S. Ne radim ni u jednoj telekom tvrtki, iako bih to želio. :spin:
Vidim da je tema zanimljiva svima...
Danas sam pročitao u novinama da se prave da su vlasnici infrastrukture...neka to i dokažu, a ne da prijete Vladi.
Ja bih im oduzeo koncesiju :fried:
Just joking...ili ne?