Zanima me da li da uzmem mp3 player Sony NW-S703 ili NW-E003 + slušalice fonotopia ex71?
Printable View
Zanima me da li da uzmem mp3 player Sony NW-S703 ili NW-E003 + slušalice fonotopia ex71?
Kaj nitko ne zna...hitno mi je jer bi danas to išao kupiti...
Ja bi uzeo NW-S703. Nisam ga imao priliku probat, ali mislim da u kombinaciji sa slušalicama koje dolaze uz njega ima puno za ponudit.
Za ex71 sluške samo pohvale, ali mislim da je ono ipak bolje...
Ja bi isto uzeo S703...
sluske najtoplije preporucam, ja sam prezadovoljan!!!
meni se svidja ovaj S703, dizajn je prebolestan...
Da, navodno je sound na ovim slusalicama koje dolaze uz s700 fantastican.
I noise cancellation sljaka odlicno.
Al ja bi mozda razmislio o s200 seriji plus ex71. Ili jos bolje NX2 koje su slicne ali dolaze u vezici oko vrata.
Taj walkman je bolji od E serije. Ima taj pedometar. Broji korake, kalorije, otporan na vodu.
Uzeo sam S703F i sad baš pucam pjesme na njega...javim sutra ujutro dojmove, kad isformiram bateriju...
Prvi dojmovi:
Evo, danas ujutro sam slušao muziku nekih pola sata i na temelju toga mogu iznijeti par dojmova:
Oprema koja dolazi u paketu - uređaj, slušalice, nastavak za slušalice, kutija za slušalice, USB kabel, CD sa Sonic Stageom, upute, kutija
Dizajn i kvaliteta izrade - uređaj je napravljen od stakla (bar mi se tako čini), koje pokriva gornju stranu uređaja, gdje se nalazi i 3-redni OLED ekran u boji koji je vrlo pregledan i koristan. Rubovi uređaja su napravljeni od kvalitetnog metala, dok je stražnja strana napravljena od plastike. Radi kvalitetnih materijala uređaj je nešto teži nego uređaji slične veličine. Što se tiče samog dizajna, on je zbilja moderan, ali smatram da ne iskače po nečemu posebnom (za razliku od S200 serije).
Software - što se tiče softwarea, on će biti poznat više-manje svima koji su koristili neki Sonyjev mp3 player. Prednost kod ovog modela je u tome što ima ekran u boji tako da je kretanje po izbornicima puno ugodnije, a postoje i zanimljivi animirani screen saveri, animacije i sl.
Zvuk - ovo je najjača strana ovog mp3 playera. Zvuk je više nego odličan. Najviše me je iznenadila glasnoća, odnodno mislim da se niti jedan Sonyjev mp3 player ne može mjeriti po glasnoći s ovim modelom. Također, equalizer je odličan, te uz standardne postavke (Heavy, Jazz, Pop, Klasika) možete podesiti vlastite postavke. U ovom playeru postoji još jedna zanimljiva opcija kod podešavanja zvuka, a to su razni efekti, kao npr. Live (zvuk je kao da ste na koncertu), Arena (koncert na otvorenom) i još nekoliko efekata, al ne znam sad na pamet koji su. Što se tiče slušalica koje dolaze u paketu, jednostavno su odlične i mogu se stati rame uz rame sa Sonyjevom ex-serijom. Bas je odličan in kristalno jasan, te čak ni pri velikoj glasnoći nije došlo do distorzija. Od zanimljivih opcija bi još napomenuo noise cancel (reducira buku iz okoline, pogotovo kada ste u nekom glasnom okruženju) i clear bass (povećava čistoću i jasnoću basa, te smanjuje distorziju, ako se uopće pojavi). da rezmiram, najbolji zvuk koji sam čuo na mp3 playerima, pogotovo u kombinaciji sa ovim slušalicama.
Ostali dodaci - od ostalih dodataka bi napomenuo FM radio, animacije i to je to.
Baterija - baterija je jedna od najboljih u klasi i može izdurati do 40-50 sati slušanja, ako baš ne nafrljite zvuk na maksimum. Sa većom glasnoćom, osigurano je 30-35 sati reprodukcije. Punjenje ide preko USB kabela i PC-a (no, može se kupiti onaj nastavak da se puni i preko struje)
Spajanje - što se tiče spajanja sa računalom, spajanje ide preko 2.0 USB konekcije putem kabela. No, ima jedna zamjerka, a to je da su maknuli sa mp3-ja mini USB i stavili jedan vrlo nepraktičan priključak, te treba biti stručnjak da se kabel spoji na to (djeluje mi dosta usko i krhko, možda početni dojam). Preko kabela ide i punjenje baterije.
Sonic Stage - S703 koristi unaprijeđenu verziju Sonic Stagea 4.1 i mogu reći da sam prilično zadovoljan. Brzina prebacivanja je puno veća nego na prijašnjim verzijama, no još uvijek nije kao kod drag & drop prebacivanja. Primjera radi za kovertiranje (ATRAC 64kbps format) i transfer nekih 500 pjesama na mp3 trebalo je oko sat i pol vremena, što i nije puno kad uzmemo u obzir starije verzije Sonic Stage-a.
Ukupni dojam - mislim da se radi o izuzetno kvalitetnom mp3 playeru sa nenadj*bivim zvuk i odličnom kvalitetom izrade. Ako uzmemo uređaje u klasi, mislim da je ovo za cijenu od 900kn best buy za uloženo/dobiveno. Radi se o najboljem mp3 playeru koji sam ikad imao (iPod i ostali se mogu sakriti).
To je ukratko od mene...ako otkrijem još nešto novo, budem napisao! :thumbup:
To sam ja još rekao prije 2 mjeseca i svi su mi se smijali...
Dobar player,uzeo ga jedan frend baš. Dobar zvuk i ekran,ali da bih zamijenio iPoda s njim,vjerojatno ne... ;)