kako naslov kaze,,,,ako imate kakve ideje ....pisite
Printable View
kako naslov kaze,,,,ako imate kakve ideje ....pisite
Mislim da će ti ovaj thread pomoći :)
Probao sam, par puta, zaaakoon :thumbup: :D
imam ja jedan... ali je za crnjak kavu :)
ovako:
staviš vodu da prokuha u lončić. kada zakuha unutra ubaciš jednu štangicu vanilije i malo klinčeka. pustiš da se to malo safta i onda s tom vodom, iz koje najprije izvadiš vaniliju i klinčeke, zakuhaš crnu kavu.... što dulje ti se vanilija i klinčeki saftaju to ti kava ima jaču aromu. vrlo egzotično i jako fino :)
ps: naravno u takvu crnu kavu ne stavljaš mlijeko ;)
Ja imam aparat za kavu i lavazza rossa je uvijek u upotrebi, imas za kupit one svakakve arome u malim bocicama, kapnes par kapi cega hoces i to je to...
:klap: :klap: :klap:
Meni je aparat u upotrebi 24 sata dnevno :) Lavazza rossa ili Lavazza Crema e gusto. :spin:
2 fly: zašto pobogu klinčić? meni je prejak i u vinu, a kamoli u kavi :fried:
Recept? Turska - zakuhaš vodu, dodaš 2 žlice kave, smanjiš vatru kuhaš još minutu uz miješanje, postiš da dođe do ruba i to je to. Što duže kuha, to je jača.
I da - bez mlijeka i bez šećera :)
ideje za kavu...
ja samo cappuccino pijem, svaki dan. i svaki put je tako fin i originalan da ne razmisljam da pijem nesto drugo
u dobru kavicu staviti malo pelinkovca...ubitacno.......lol
ja nemam aparat za kavu, a volim eksperimentirati s okusima i mirodijama sama :)
volim klinčeke :) a ne moraš ih staviti hrpu, staviš ih dva -tri, to je dovoljno da voda zamiriši.
afkors ;) tako se kava i pije....
Ne neznam skuvat kavu :notooth:
Jedino express :D
Probat cu ovo s vanilijom i klincekima, zvuci zanimljivo... Sam to cu rec dragoj da skufa jer ja nemam pojma kak se radi ta turska kafa...
Da, crema e gusto je isto dobra, i nju nekad znam uzet jedino mi je ona oro zlatna malo prejaka...
Stvarno zanimljivo zvući ovo sa klincekom i vanilijom,to ću i ja isprobati.Evo ja pijem onu filtrenu kavu iz aparata,niti ja ne znam kuhati tu tursku kavu,jedamput sam isprobal,pa je bilo više kave na šparetu nego u loncu,:chef:
Slijedi moj recept i nećeš pogriješiti ;)
ja nisam čovjek od kave...ali svaki dan nescaffe čokolada..i jednom tjedno vanilija...
ima li tko da pije abnormalne kolicine kave svaki dan???
mozda ja....jedino kaj je sa mlijekom i puno sechera...
hehehe.....necu ja dugo... :-))))))
Pijem 5-6 kava dnevno, na poslu, doma još 2-3 šalice crne. Eventualno ako odem van na kavu nakon posla, maznem još koju :D
Naravno, turska bez šećera i mlijeka, a na poslu/bircu pijem s toplim mlijekom, bez šećera. I često me želudac zna bolit :-/
Ja nemam mjere što se kave tiče. Iz auta sam sad izbacio 2 prazne čašice kaveZaVan, a na poslu i u prostorima me više niti ne pitaju što ću; već znaju.
"Duža (ili dupla) kava u velikoj šalici bez šećera" *mljac*
Nebum ni ja dugo. BoooM.
uvijek i samo turska jaka i bez mlijeka
kakve su to kave s klinčekima i dr. majke ti mile. espresso, turkiš, ajd još i ness, al ovo kaj sam tu vidio:chef: :creep: :loco: