Od nedavno se, zahvaljujući prvenstveno ruskim modderima, može na R479 platformu staviti R47A software. Radi se o dvije različite platforme za v3i modele, s tim da R479 (vrlo česta kod nas) nema i-tunes dok R47A ima i-tunes.
Iskreno, neke velike koristi od i-tunesa i nema, no sa mogućnošću mijenjanja platforme otvara se više mogućnosti softwera za mob, dakle smanjuju se varijante kao "ovaj soft je OK ali onaj drugi mi se čini nešto bolji - no nije za moj mob".
Ukratko, radi se o editiranju CG1 sa hex-editorom i promjeni par tagova tako da se omogući pisanje/brisanje/mijenjanje nekih seemova koji su po defaultu stavljeni na read-only. Dakle, vadi se CG1 iz flasha, promijeni se par byteova, pa se CG1 vrati nazad u flash, i opali se po mobu. Stvar radi, a jedini down-side je da nakon toga treba mijenjati te byteove u CG1 za SVAKI software koji se želi staviti na mob. Dakle, niti oni koji su prije radili kako treba NEĆE više raditi bez promjena u CG1.
Točan postupak se još ne smije objaviti (autori se bune), no na PM ću rado obavijestiti zainteresirane kao/šta promijeniti.
Jedan takav modificirani flash (mlp, mdrm) se može skinuti i sa mojih stranica.
Još jednom da upozorim, kad jednom ubacite moddani SW na mob, svaki SW poslije toga trebat će moddat da bi radio! Zasad nema druge varijante.