ako netko zna i ima neko riješenje za sitne ogrebotinice na displayu mobitela radi se o samsung x680 modelu! neki gel ili nešt takvog pomaže to šta ili ništa?:chatter:
Printable View
ako netko zna i ima neko riješenje za sitne ogrebotinice na displayu mobitela radi se o samsung x680 modelu! neki gel ili nešt takvog pomaže to šta ili ništa?:chatter:
bilo je u Hami za kupiti pasta za poliranje ekrana.
A obična polir-pasta, ona "opće namjene" koja se kupi u svakom petom dućanu - da li to radi? Nekak mi se čini da bi trebalo raditi i to... Čak i polir-pasta za auto: ako lak ispolira tako da nema ni recke, onda bi trebala i staklo na mobu/satu/wherever. Bar se nadam :rolleyes:
jel ima tog josh uvijek u hami?
sjecam se da sam polir pastom za vjetrobransko staklo potpuno izgreban display na siemensu s45 tako ispolirao da se uopce nije moglo primjetiti da je izgreban.jedino se na suncu pod odredjenim kutem moglo malo primjetiti udubine na ekranu.
ako je to moglo pomoci onda ce i vjeojatno pomoci polir pasta namjenjena mobitelima.dali se jos prodaje ,ne znam.u Hami je kostala oko 55kn.
super,nabavit chu to
imam ti tu pastu, predobra je!!! Kupio sam je u hammi, zove se Displex...
Fakat sam je iskoristio maksimalno, i mp3 player (M:robe, makar je staklo) sam sredio, mobitel ekran... i sve... samo oprezno i bez žurbe sa poliranjem!!!!
a ova polir pasta za auto kaj ti je netko napisao, nije baš pametno jer je dosta gruba, ovo je ipak plastični ekran... Displex i nemreš fulat
kak se to točno radi i meni će trebati..
pa pretpostavljam da se ta polir pasta nanese u tankom sloju na display ili u maloj količini na krpicu,i laganim kružnim pokretima polira...drugačije nemaš kako... Sad nemoj me pitati u koju stranu dal udeseno ili ulijevo jer je svejedno,valjda!!!! :lmao: :lmao: :chatter:
treba mekana pamucna krpica i kod ciscenja ni u kom slucaju ne pritiskati jako po displayu.potrebno je i dosta strpljenja jer kod jakog ostecenja postupak traje duze.
ali ziher pali,ne kužim kak pasta makne te ogrebotinice...da li je to trajno rješenje?
ma ja sam fino uzeo maramicu, još bolje je papirnati ručnik i peri miško... :)
Samo bi napomenuo da pripazite s tim pastama;kako s njima rukujete i gdje ih držite da ne bi dobili trajno zmazan ekran kao da ste rezali na displayu špek.Točno;toga je bilo u hami i zato ovo pišem..jer si je frend ispolirao žešće ekran..ako me kužite
Radi se o tome da pasta ima čestice koje zamijene mjesta na udubljenjima i ogrebotinama, te ta mjesta izgledaju kao da ogrebotina nije ni bilo...uglavnom, radi se o molekularnom sastavu koji se prilagođava strukturi površine i s njom se stapa...nekom logikom gledano, kad se staklo na mobu ispolira, trebalo bi biti trajno rješenje, jedino ak ga opet nemarnim rukovanjem ne izgrebeš...
kako se displex pasta ponasa na touchscreen ekranima?
tocnije, ja bih ispolirao display od p910.
no procitao sam negdje da taj displex nagriza plastiku odnosno da se poliranjem taj dio plastike stanjuje, pa me zanima koliko je pametno polirati takav display kao sto je p910?
..koliko dojde ta pasta Displex..???
ja sam probao cistit totalno zeznut ekran pastom za auto,i sve super sredilo,zbilja nisam mogao vjerovat
i ja sam politurom za ciscenje stakla na automobilima,mislim da se zove "sonax" i rezultat je bio zapanjujuc.
Ja ima e900 i namjeravam kupiti sad tu displex pastu, al me zanima hoce li to sta utjecati ako ja time predjem (tj ispoliram) preko touch tipki??? Hoce li tipke i dalje normalno funkcionirati...