-
USB kabel
Ovako, dobio sam laptop, ali na njemu su izostavili COM port, pa nemogu mob spojit na njega :( .Htio sam kupit Usb kabel, ali na www.solvens.com imaju samo za c55. Da li je to kompatibilno s m55? Imaju dvije vrste: za c55, spoj na internet, i za c55 usb kabel & punjač. Koji je od ta dva pravi? Šta znači ovo "spoj na internet"? Kako se onda s tim prebacuju slike i drugo na mob? Da li ga komp sam prepozna kao vanjski disk ili može s data exchangeom?
Puno hvala
-
Provjeri u tebi najbližem HAMA centru,imaju USB kabel(za C55 ali pošto je za 55 seriju onda ti valja i za M i S),košta 200 kn i dobiješ CD sa driverima(za USB port) i mislim da na njemu ima i neki soft za razmjenu podataka.
ILI!
Otiđi u najbliži VIP centar i tamo kupi originalni Siemensov USB data kabel za seriju X55 za samo 219 kn(serijski košta isto toliko pa sam zato napisao SAMO).
-
da, a i originalni usb kabel možeš koristiti i recimo za unlocking ;) što nije slučaj sa originalnim data kabelom...
-
Sa usb se nemogu ubacivat patchevi, jelda? U v_klayu ima samo za izbor com 1,2,3,4... Dali se sa originalnim siemens kabelom dobiju driveri i softwer?
-
Software ti je poteban samo za Win'98, 2000 i XP imaju ugrađene drivere.
Za patcheve i slično ne znam. Možda ako postaviš USB kao softverski COM port.
-
Nisam probao ubacivati patcheve, ali probao sam otključati mob sa (originalnim) usb kabelom a u postavke sam stavio da mi je mob spojen na com1 i radilo je ok.
-
Dal mi se onda isplati kupit kabel sa solvens po 139 kn ako netrebaju driveri (imam win xp)? Tamo ima i neki jeftiniji kabel, kraj njega piše "spoj na internet", šta bi to značilo? Dal se on može koristit kao običan data kabel?
-
probaj nazvat lik šta radi u solvensa stvarno se razumi u te pizdarije
-
@cule ako poznaš lika , nagovori ga da nam se pridruži.
-
neznan ga nego ka san sebi kupova kabel san to svatia
-
...ajd "gen",kad kupiš i isprobaš,javiš dogodovštine...planiram ga kupit pa da znam...
-
evo danas sam radia backup fullflasha na sl45i, koji ima nešto više od 6MB i inace treba 15-ak minuta sa serijskim kabelom; a danas sam radia sa USB kabelom i sve je trajalo oko 4 minute (malo manje).
Odlično!! Ali nisam uspia ubaciti patch :(
-
Fullflash može pročitat, a patch ne može ubacit?! To mi baš nije jasno...
Evo, naručio sam od hame kabel, pa bi danas ili sutra trebao doć. Javim vam dogodovštine kad ga dobijem...
-
da, neznam zašto, ali V_Klay ga ne čita preko usb kabela...
Možda treba nešto još podesiti, neznam; a sad sam već vratia kabel tako da se ne mogu još malo igrati s tim...
Ajde, čekamo tebe, pa javi...
-
Ovako, ja sam danas bio u Hami provjerit dal mi je kabel došao, i je, ali seru nešto da još nije zabilježen, da još nema cijenu, tako da ću ga dobit tek u pon ili uto. Kako u pon počinje jeb*** škola, neznam dal ću ga prije sljedećeg vikenda uspijet isprobat, ali potrudit ću se, pa vam onda pišem.
I još nešto, originalni USB kabel u VIP centru nije 219, nego 299 kn.
-
Evo, došal mi usb kabel! Ovako, s njim sam dobio na CD-u drivere koji njega registriraju kao COM3. Nisam još puno isprobavao, ali uglavnom se može sve radit, s Data suiteom radi normalno, patcheve ubacuje normalno, a fullflash nisam još pokušavao. Samo mi se čini da i nije baš brži od običnog kabela, i baterija se ne puni. Kad budem vadio fulflash ću vidjet dali je šta brži, pa vam pišem.
-
Evo vadim fulflash, stavio sam na najveću brzinu i dosta je brže nego s običnim kabelom! Cool!
-
pa i treba biti dosta brže. M55 ima, mislim 14MB fullflasha, to je jako dugo sa običnim data kabelom...
-
Pa, vađenje flasha s običnim i nije tako neizdrživo dugo kao ubacivanje novog fullflash koje traje skoro sat vremena!