Jeli istina da ako imate garanciju u Mobisu vam moraju besplatno saviti novi software??
Printable View
Jeli istina da ako imate garanciju u Mobisu vam moraju besplatno saviti novi software??
Da trebali bi ti besplatno staviti novi soft, samo im kažeš da ti ovaj šteka i da hoćeš novi...
BTW: zašto posebno otvarao temu kada si isto pitanje postavio i u ovoj temi, post #7...
ovo bi lako moglo biti CLOSED
ali ja sam mob kupio u bjelovaru, imam od tamo garanciju, nisam ga u Mobisu kupio. Jel Mobis neki servis za Njoke ili ne? Jel mogu tako dobit software besplatno. Ako ne gdje mogu to napraviti a da ne gubim garanciju?
Ako ima potvrđenu garancu iz mobisa, onda možeš odnjeti u mobis, oni ti besplatno naprave... Inače, Mobis ti je službeni uvoznik Nokia mobitela za Hrvatsku... Pogledaj garanciju moba i vidi da li igdje piše Mobis...
ako nemaš garanciju od mobisa, onda će ti oni naplatiti stavljanje novog softa... najbolje ti je otići u dućan di si kupio mob pa njih pitati, možda imaju svoj servis pa onda ti oni to naprave... :spin:
kao što Ico kaže,dok god je na garantnom listu Mobisov logo,možeš kod njih ostvariti besplatni soft update. inače mislim da košta nekih 190-200 kuna. ako si mob kupio od neke "kvartovske trgovine" najbolje da se obratiš njima
Evo bio sam bas u Mobisu i pokusao sam im prodati spiku da sam iz BJ da sam samo u ZG na jedan dan (iako studiram u ZG i tu sam stalno) pa ak bi mi mogli sredit mob odmah al nista od toga, kazu najprije da bude gotovo u pon ili uto, neda mi se moju Njoku toliko dugo ostavljati tamo pa sam lijepo rekao doviđenja. Ma pada mi na pamet da odnesem mob nekome da mi to slozi bez obzira sto cu izgubiti garanciju koju imam, sto mislite o tome?
zašto? pa šteta garancije,oni ga srede i u slučaju nekog hardverskog kvara i sl. ovako ćeš morati plaćati bilo kakve radove na mobu,i to nekim lokalnim majstorima,koji možda ni nemaju serivsnu opremu kakva ekipi u Mobisu stoji na raspolaganju. sorry,ali nije ti baš neka genijalna ideja. možeš valjda preživjeti bez tog moba par dana,na zahtjev će ti dati i zamjenski (neki jeftiniji model,barem ga ne moraš nešto extra paziti i maziti jer je već razvaljen,barem ovaj moj jest)
Pa ni ja ne kuzim zasto treba cekati tri dana za posao od 20 minuta. Jos se pravim blesav i kazem da mi se mobac gasi i da bi htio zamjenit soft ali sam iz BJ pa mi je problem, da jel bi moglo nekako danas biti gotovo. A lik meni "pa moramo prvo testirat mobitel nije to mala stvar" A ja se napravim jos blesaviji i pitam sta jel to jako dugo traje? a lik se sav zamucao.. pa nije muc, muc... nego... muc muc... ma moramo ga testirat... onda sam rekao hvala lijepo i dovidenja.
Ma u pravu ste vi, napraviti cu to u mobisu ali nije mi neka frka, taj soft mi nije nesto presudno bez cega nemogu..
ne trebati racun samo garanija
...ovo za soft neznam ni ja kaj treba dugo ali uvijek kad ih ja pitam koliko će trajat kažu 2dana jer se to testira a kaj onda ovi kaj doma updateau soft i koja testianja rade kaj bacaju mob pa da vide jel radi.... baš nevolim takve monopolske tvrtke, da ima još 5 dućana sa nokiom vidio bi ja kak se oni ponašaju... frendu isto na 6280 se malo odlijepila tipkovnica i odfurao i došao nakon 2 dana i vidio novi soft (ali sve drugačiji redoslijed ikona) i oni ništa nisu napravili čak i ni prašinu očistili, mislim koji onda rade, srećom meni nije ništa...:)
dva dana malo sutra. Ja sam svoju 6280 ostavio u mobisu na upgrade softa (počeo mi se resetirat kad sam htio pisat poruke--koma) 26.siječnja i naravno nećete vjerovati mob još nije gotov. Osam dana i ništ,kao da sami proizvode taj soft ( banda monopolistička) ako zaradim BAN nema veze jer sam ljut ko ris.
:thumbdown :thumbdown :thumbdown :thumbdown :thumbdown :thumbdown
Ništa čudno za njih. A i mislim da oni više nemaju praksu zvanja ljudi kad im je mob gotov,nego imaju govorni automat koji ti kaže da li je gotov ili ne kad uneseš broj radnog naloga. Meni je isto tamo stajao tjedan dana,nazvao automat i kaže "gotov". Pazi,ako više od 8 dana poslije završetka popravka ostaviš mob kod njih,naplatit će ti "ležarinu i čuvanje" 10kn/dnevno. Koji načini zarade,podsjećaju me na HT devedestih
znam, počeo sam sanjati govorni automat. Zovem svaki dan ko budala i slušam "Vaš uređaj je zaprimljen!" :confused:
A ništa,šuti i trpi :) Jesi ih tražio zamjenski ili?
dobio sam mob jučer. dali su mi zamjenski n1112 koji se na svaki 6 poziv zgasi sam od sebe. No nema veze i to je prošlo. soft je nokiin v5.92. radi normalno. :confused:
Da, i meni je sa softom 5.92 radio mob normalno... čak i malo brže od starijeg softa (3.8x)... :spin:
evo ja danas svog posla u zabreg da stave novi soft i poprave kameru (vjerovatno pukao flat kabel od kamere pa ne radi) kad dođe vidit ću kakav je novi soft