Zanima me gdje se moze kupiti voki-toki do 400 kuna.
Printable View
Zanima me gdje se moze kupiti voki-toki do 400 kuna.
imas u puuuuno ducana. Metro, Turbo limach Mercator i da vise ne nabrajam.
.....chipoteka
ne zanima me da vidim na internetu i da ima velik domet do 5 km. nesta sam cito u novom bug-u i vidio sam neki ali nemogu nac link. a nemam novi bug (cito u knjiznici)
pod kojim imenom da googlam. sve sam pokusavao i nemogu nac tocnu rijec
walkie talkie je engleski naziv toga što tražiš
Brondijev komplet 2 komada sa punjačima itd.,5km dometa.
FX-100 TWIN
http://www.bossiz.hr/images/slike/brondy/walki1.jpg
ili FX-200 TWIN
http://www.bossiz.hr/images/slike/brondy/walki.jpg
Bossiz ih uvozi kod nas.
Zaboravite da ćete postići navedeni domet. Jedino na otvorenom i to po lijepom vremenu. U gradu, budite zadovoljni ako pređete 1 km. Najčešći je domet do prve prepreke.
ma ja zivim 10 kilometara od grada. na selu i najcesce ce mi trebat da kada sam vani da me stara moze nac. al jel ima kakav iz neke poznatije hrvatske tvrtke ?
Potraži u Brodu radio-klub i raspitaj se da li netko ima CB koji mu skuplja prašinu. To bi ti bilo najbolje rješenje.
ma treba mi nesta novo i spreman sam izdvojit 300-400 kuna za to. A sta si ti mislio pod CB ?
U gradu je sasvim druga sitvacija tih 500mw je totalna nula.
Reci za koje potrebe trebaš uređaj pa ču ti onda moči lakše nešto prporučiti
pa trebam nesta da ima velik domet i da kosta oko 300-400 kn. a treba mi za svasta, uglavnom za pricanje.
Na skijalištu je uvijek netko na višem položaju što povećava domet, ali u gradu ?
Eventualno, ako se nalaziš na višim katovima, ali to isto ne možeš uzimati za pravilo, jer se voki tokijem treba kretati. To znači da se bar jedan sudionik u razgovoru nalazi u razini zemlje i u pokretu što značajno smanjuje domet.
moram se složit sa sljakom... imao sam nekoliko modela PMR-ova jer ovo o čem mi sad pričamo su PMR-ovi (Private Mobile Radio) koji imaju zakonom ograničenu snagu na 0,5W .... i rade na frekvenciji 446Mhz
može taj PMR potegnut i do 7km iako mu je deklarirano 5.
ako se nalazite na čistini bez prepreka kao na moru npr ili ovo što je mala rekla na skijalištu.... a u zagušenim prostorima sa puno armiranog betona je loše....
a ovaj koji je sms-freak stavio sliku ovaj 10 kilometarski ... taj ja sad koristim ... i vjerujem da može potegnut 10km (nisam još isprobao) jer ima malo veću antenu ali snaga je i dalje 0,5W ...
ovisi dosta i o kavalieti PMR-a koji koristiš ...evo ja sam naprimjer imao Binatone MR650 kojeg možeš nabavit u metrou za jeftine pare al nije baš neka kvalieta.... al ovi koje sad ja koristim Brondi fx 200 twin... ti su malo bolji..čišći je razgovor...
ali najbolje su motorole ali i skuplje....
ovi prvi brondi (vidi sliku gore) fx 100 ... uz njih se dobiva dva aparata , dvije kopče za remen , 2 x baterije , 2x postolja za punjene s dva adaptera , i 2x handsfree
a sa ovima fx 200 nema dva postolja za punjenje i dva punjača , nego je stalak dupli za oba WT i jedan adapter za punjenje i nema hadsfree u paketu...
i kod fx 100 sam primijetio da ima neku gumu za PTT koja se malo teže stišće pa nakon dužeg pričanja bi vas mogla i ruka zabolit....
pa sad šta vama više odgovara...i ova dva modela su po meni best buy za sad za cijenu koju plačate dobivate najviše...
a kako radi po sumama i tako nekim mjestima, npr. za lov itd.
Nikako, u šumi jednostavno zaboravi PMR. Na frekvencijama na kojima emitira PMR valovi se šire pravocrtno i odbijaju od svake moguće prepreke. U gradu još se može dogoditi da višestrukim odbijanjem signal savlada prepreke, ali u šumi zaboravi na to. Ne samo u šumi, dovoljan je i kakav veći voćnjak i sl. silos, toranj (tako nešto) pa da tvoj signal završi na "mjesecu" umjesto u drugom PMR-u.
S obzirom na sve, bolja ti je opcija CB voki toki nego PMR. Ako se ipak odlučiš za PMR pokušaj ga posuditi pa isprobati prije kupnje. Tako da ti poslije ne bude žao love.
a kolika je cijena, pmr-a a kolika ja CB-a. Ja sam rekao do 400 kn.
Pa koliko sam vidio, ima ih u metrou po 250 kn. Sad o kvaliteti ne bih..
evo vidi se ovdje razlika u dometu.
http://www.kenwood.hr/kategorija.aspx?katId=20
imao sam do sada nekoliko kenwoodica i nisu puno odstupale od deklariranog.
Za razliku od drugih Kenwood ima napomenu U idealnim uvjetima, podrazumijeva se da u realnim uvjetima taj domet pada.
Samo Kenwooda nebu dobil ispod 2000 kn komad. Taj Kenwood se da softweski podič na 2.5 W. Radi se o modelu TK-3201